Danskerne tager Skåne tilbage.

Den lave svenske krone og drømmen om en stressfri og kulturrig ferie i 'det gamle Danmark' betød et boom af danskere i Skåne i 2014. Det viser en undersøgelse VisitSweden har lavet, skriver Jyske Mediers rejsesite.

Helt præcist voksede antallet af overnatninger med 10,2 procent fra 171.415 i 2013 til 188.965 i 2014.

- Finanskrisen i Danmark er afblæst, men fornøjelsen ved at få noget for pengene har danskerne stadigvæk, og dét kan man med den lave svenske krone. Vi oplever, at rigtigt mange danskere vælger at holde ferie i Skåne, fordi regionens fokus på gastronomi, kultur og natur samt wellness lokker danskerne.

Den stressfrie ferie, hvor naturen og livet nydes, og nærværet tændes, er også noget, mange danskere finder i Skåne, siger Anna Kron Boysen, PR Manager i VisitSweden.

Ifølge undersøgelsen fra VisitSweden foretrak hovedparten, 67,2 procent, at indlogere sig på et hotel - en tendens der er stigende. Næstflest valgte at campere, 15,2 procent, 8,7 procent var fristet af lejelejligheder og små hytter, mens 6,5 procent boede på vandrehjem.

- Mad, kultur og dét at være god ved sig selv er nøgler, der åbner danskernes hjerter for Skåne. Man rejser mod en delikat madoplevelse på en bestemt restaurant, en kulturel begivenhed, der kun finder sted i Skåne, den skønne og anderledes natur eller forkælelse på et bestemt wellness-hotel, som ligger smukt, siger Anna Kron Boysen.

Skåne er kendt for sin gode mad og nu er den også blevet anerkendt af Michelinguiden. Tre restauranter er præmieret med en Michelin-stjerne, mens to restauranter har fået en Bib Gourmand, som restauranter med veltillavet mad til rimelige penge får. Idérigdom og differentiering i forhold til København har skabt et attraktivt kulturliv i Skåne med blandt andet den skånske kunstrunde i påsken, hvor man er på tur i det skånske kunstnermiljø og samtidig kan nyde den skånske natur i forårsflor.

De mange tusinde danskere, som i løbet af det næste stykke tid, tager på ferie i Sverige, kan som nævnt fortsat komme til at nyde godt af den lave svenske kurs.

Det betyder, at danskerne kan købe lidt ekstra med hjem, booke en hotelstjerne mere, når der planlægges overnatning, eller lade smagsløgene forkæle på en af Skånes manges nye gourmetrestauranter.

- Skåne er således tilbage hos danskerne - i det mindste som ferieland, siger Anna Boysen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik