Danskerne strømmer til lufthavnene

Flytrafikken mellem landsdelene vokser voldsomt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Antallet af passagerer på ruterne mellem København og provinsen når i år det højeste niveau, siden broen over Storebælt åbnede i 1998. Hård konkurrence og lave priser har lokket titusindvis af rejsende til indenrigsruterne.
I årets første syv måneder er indenrigstrafikken i luften steget med mere end 23 pct., og for første gang er det ikke jakkesæt og forretningsfolk, som dominerer de trange flysæder. Studerende, pensionister og ægtepar på teatertur rejser nu også med flyet. Discountpriserne med billetter helt ned til 100 kr. for en enkeltbillet ventes at fortsætte, for både Cimber Sterling og Norwegian vil udvide kapaciteten, skriver Jyllands-Posten.
Flere af provinslufthavnene har i år haft rekordhøj vækst, og nogle har flere indenrigsrejsende end nogensinde. Størst er fremgangen i Karup Lufthavn, som næsten har fordoblet passagertallet. Aalborg Lufthavn, som er Danmarks største indenrigslufthavn i provinsen, har i år haft en vækst på 21 pct. Passagertallet i år ventes at nærme sig 1 mio., og det er rekord.