Danskerne hiver skånske teltpæle op

Høje boligpriser i Skåne får bosiddende danskere til igen at vende hjem, viser ny statistik.

For første gang siden Øresundsbroens åbning i 2000 flytter flere mennesker nu fra Skåne til Østdanmark end i modsat retning. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I 2010 tog knap 3000 personer turen til Østdanmark, mens kun godt 2700 flyttede den anden vej.
Ifølge Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark, er den helt afgørende faktor boligpriserne herhjemme og i broderlandet.
- Dyrere boliger i Malmø og billigere boliger i København har nu fået flere danskere til at vende hjem igen. Både med en mindre prisgevinst på lommen, men nu altså også med billigere boligudgifter i sigte, siger han.

Indtil for få år siden forholdt tingene sig dog direkte omvendt. I årene 1999-2007 lod mange danskere sig friste af den lave svenske krone og deraf billigere boliger, mens de københavnske kvadratmeterpriser bare steg og steg.
- Den københavnske boligprisfest toppede i 2006, og det er også her, vi ser, at netto tilflytningen til Skåne topper. Flere valgte at flytte til Skåne for at spare penge på boligydelserne, som udgør en betydelig del af husholdningsbudgettet, siger Christian Hilligsøe.

Men med finanskrisen begyndte dette billede altså igen at ændre sig, og fra 2008 er flyttestrømmen over Øresund atter gået mod Østdanmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik