Danskerne ånder lettet op efter ferien

Tusinder af danskere vender i dag tilbage på job efter flere ugers ferie i det danske sommerland eller under fjerne himmelstrøg. Gensynet med lange arbejdstimer og travle hverdage forbindes ofte med en hvis portion ærgrelse - eller måske ligefrem "ferieblues". Det skriver Kristeligt Dagblad.

Men for stadig flere danskere har feriens afslutning også et element af lettelse, lyder det fra eksperter, der peger på, at de opskruede forventninger til den perfekte ferie kan gøre det til lidt af en lise at vende tilbage til daglige rutiner og et mindre præstationspres.
"Den moderne familie har bygget forventningerne til ferien op i sådan grad, at de kan være mere end almindeligt svære at indfri. Vi skal ikke bare slappe af, være sammen med vores unger og komme tæt på vores partner, vi skal også opleve noget, udvikle os og udvide vores horisont. Vi skal indhente alt det forsømte på bare et par uger, derfor bliver det en befrielse at vende tilbage til rumlen, hvor forventningerne ikke er så tårnhøje,"
siger livsstilsekspert Henrik Byager.
Ledende fremtidsforsker ved Instituttet for Fremtidsforskning Johan Peter Paludan mener, at tendensen er så markant, at arbejdsgivere og chefer i fremtiden skal være mere bestemte i tonen, når de husker medarbejderne på at tage deres ferie.
"Der er jo allerede i dag et element af pligt i vores ferielovgivning og det med god grund. Det bliver en stadig større udfordring at holde ferie med børn, der normalt passes af professionelle, mens man må undvære det job, der for stadig flere ikke foregår ved et samlebånd, men er en vigtig - måske den vigtigste - kilde til identitet og meningsfuldhed," siger Johan Peter Paludan.
Her maner Henrik Byager dog til besindighed:
"Jeg tror ikke, der er nogle tvivl om, at langt de fleste af os nyder og ser frem til vores ferie. Ferien er jo ikke et rent neurotisk helvede at stå igennem, men vi må se i øjnene, at den i stigende grad også rummer frustrationer og forventninger, vi simpelthen ikke kan indfri", siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik