Dansker dømt for at sælge 30 tons hestekød som oksekød

En dansker er idømt 3,5 års fængsel i Storbritannien for at have solgt hestekød som oksekød.

En dansker er blevet idømt tre et halvt års fængsel i Storbritannien for at have solgt hestekød som oksekød.

quote Problemet var ikke isoleret til dette land eller de firmaer, vi har hørt om under denne sag. Men det er ikke en formildende omstændighed for mig, at andre også har gjort det ud over jer

Owen Davies, dommer

Det skriver den britiske avis The Guardian mandag.

Danskeren, Ulrik Nielsen, der stammer fra Gentofte, og to andre har mandag fået straffen ved en domstol i London for at have konspireret om at sælge op mod 30 ton hestekød som oksekød. 

Sagen er en del af den enorme skandale, der brød ud i 2013, da det kom frem, at der var hestekød i oksekødsprodukter Europa over. Ikke mindst en række nu famøse fryselasagner. 

- Sammensværgelsen var ikke motiveret af andet end grådighed. Problemet var ikke isoleret til dette land eller de firmaer, vi har hørt om under denne sag. Men det er ikke en formildende omstændighed for mig, at andre også har gjort det ud over jer, sagde dommer Owen Davies ifølge The Guardian under domsafsigelsen.

"Kunderne var ofre"

Ulrik Nielsen blev involveret i sagen, fordi hans selskab Flexi Foods sendte hestekød til den anden dømte i sagen, Andronicos Sideras, i det nordlige London. Her blev kødet blandet med oksekød.

Tilbage i 2012 blev oksekød solgt for omkring 24 kroner kiloet engros, mens hestekød kunne sælges for 16 kroner pr. kilo. Fortjenesten blev lavet ved at sælge blandingen som 100% oksekød. 

Andronicos Sideras er idømt 4,5 års fængsel mandag mens Alex Beech, der beskrives som Ulrik Nielsens højre hånd i Storbritannien, slap med en betinget dom.

- Tilliden til fødevarer blev ramt og aktiekurserne på supermarkedskæder faldt. Ofrene for denne forbrydelse var kunderne - firmaer og privatpersoner - der købte varer, der ikke var, hvad det blev solgt som, sagde Owen Davies yderligere ifølge The Guardian.

Også tidligere involveret

Den danskejede kødgrossist Flexi Foods var også før indeværende sag mistænkt i sager om salg af hestekøb. 

Flexi Foods Ltd. ejes af Flexi Food Holding ApS, der har adresse i en lejlighed i Charlottenlund.

I februar 2013 påstod den irske fødevarevirksomhed McAdam Foods, at Flexi Foods engelske datterselskab, der ligger i Hull i England, havde importeret adskillige ton hestekød og solgt det videre som oksefars.

Ifølge McAdam Foods skulle kødet stamme fra Polen, hvor Flexi Foods havde en afdeling. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik