Danske soldater i krig i Hillerød

På Det Nationalhistoriske Museum bliver det i dag afsløret, hvordan det ser ud, når en kunstmaler møder moderne danske soldater i krig.

Billedkunstneren Peter Martensen drog med pensel og lærred med den danske flåde i kamp mod piraterne på Afrikas Horn. Resultatet blev værket Blue Shield, der i dag bliver afsløret på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Peter Martensens maleri er et såkaldt bataljemaleri, som vi kender det fra blandt andet maleriet af Christian den 4. i røg og damp på krigsskibet Trefoldigheden. Og fra maleriet af soldater der trækker kanoner væk fra Dannevirke i 1864.

Det Nationalhistorisk Museum har stillet tre danske kunstnere den opgave at portrættere moderne dansk krigsdeltagelse. Peter Martensens maleri af piratjagt i Adenbugten er det tredje i rækken. Tidligere er malerier fra Afghanistan og Libyen kommet op at hænge på museet.

Åbningen af udstillingen, hvor alle tre værker kan ses samlet, sker kl. 15 i dag og så kan de ses i TV2/Lorry kl. 19.30 i aften.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

skøjtepige

Skøjtebaner lukker overalt, men her åbner en ny - af plastik

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

Våbenskjold collage

Den store våbenskjoldsquiz: Hvad er historien bag din kommunes logo?

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere