Danske OL-guldvindere misser billetten til Rio

Mads Rasmussen og Rasmus Quist missede OL-billetten med lille margin ved kvalifikationsstævnet i Luzern i Schweiz.

Roerne Mads Rasmussen og Rasmus Quist kommer ikke med til OL i Rio.

De to danske roere, der til daglig træner i Danske Studenters Roklub, der har klubhus ved Svanemøllen på Østerbro i København, har netop misset muligheden for at komme med til OL. 

Den danske letvægtsdobbeltsculler, der vandt OL-guld i London for fire år siden, blev tirsdag kun nummer tre i finalen ved kvalifikationsstævnet i Luzern.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist var tre hundrededele efter den tyrkiske båd, der snuppede andenpladsen efter Belgien. Det er kun de to bedste både, der kommer med til legene i Brasilien.

Resultatet er en stor skuffelse for de erfarne danskere, der har haft problemer i OL-kvalifikationsperioden. Stævnet i Luzern var sidste mulighed for at komme med til OL, men det lykkedes altså ikke.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist har været med til OL tre gange tidligere. I 2004 i Athen blev de nummer fire, og fire år senere i Beijing vandt de bronze, inden det altså blev til den helt store triumf i London.

Fie Udby Erichsen sikrede sig derimod kvalifikation til OL. Den danske roer blev nummer fire i finalen i singlesculler. 

Fie Udby Erichsen. Foto: Das Büro for Danmarks Idrætsforening og Team Danmark
Fie Udby Erichsen. Foto: Das Büro for Danmarks Idrætsforening og Team Danmark

Fie Udby Erichsen, der stiller op for Roforeningen Kvik, som holder til ved Svanemøllen på Østerbro, skulle netop bruge mindst en fjerdeplads for at komme med til Rio, og det lykkedes uden de helt store problemer.

Danskeren førte efter de første 500 meter, men herefter blev hun sendt ned på andenpladsen på de to efterfølgende mellemtider.

Til sidst røg danskeren ned på fjerdepladsen efter bådene fra New Zealand, Irland og Hviderusland, men Fie Udby Erichsen havde over to sekunder ned til den ukrainske båd på femtepladsen.

Hun har tidligere været plaget af store smerter, ikke mindst mod afslutningen af heatene. Den danske sølvvinder fra OL i London i 2012 blev derfor sidste efterår opereret i begge underarme for kompartmentsyndrom.

Dobbeltsculleren med Lisbeth Falch Jakobsen og Nina Hollensen er også klar til OL, efter at de blev nummer to i finalen.

Lisbeth Falch Jakobsen og Nina Hollensen skal også med til OL. Foto: Team Danmark.
Lisbeth Falch Jakobsen og Nina Hollensen skal også med til OL. Foto: Team Danmark.

I herrernes singlesculler måtte Sverri Nielsen nøjes med fjerdepladsen, hvilket ikke var nok til at kvalificere båden til OL i Rio.

Han var blot 26 hundrededele efter den ungarske båd, der snuppede tredjepladsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik