Danske kabinefolk er rasende over bonusser til topfolk

Det er uanstændigt, at en gruppe topfolk i SAS har modtaget bonusser under krisen, mener danske kabinefolk.

De danske kabinefolk er oprørte over, at en række ledere og nøglemedarbejdere i SAS har modtaget store bonusser for at blive i SAS under krisen.

Hos kabinefolkets danske fagforening CAU får man allerede opkald fra medlemmer, som er vrede over nyheden. Den kommer, efter de selv er blevet tvunget til at gå ned i løn.

- Vi finder det uanstændigt og uetisk, at man har gjort det. Vi fik pistolen for panden i november og blev truet med konkurs. To måneder efter går de så ud og belønner ledere for deres arbejde, siger formanden for CAU, Helge Thuesen.

Tillid til ledelse led et knæk i november

- Vi sidder i krisemøde lige nu for at finde ud af, hvordan vi skal forholde os til det fremadrettet, og hvad vi skal sige til medlemmerne. Vi forventer en stor reaktion fra dem, siger Helge Thuesen.

Han tilføjer, at tilliden til ledelsen led et knæk i november, da de ansatte blev sat under voldsomt pres under forhandlingerne om den spareplan, der ifølge ledelsen var nødvendig for at redde SAS fra konkurs.

- Den vrede, der er derude, bliver endnu større, og tilliden bliver endnu sværere at genoprette, efter det her er kommet frem, siger Helge Thuesen.

Ansatte måtte acceptere lønnedgang eller fyreseddel

- Vi afventer nu et udspil fra SAS, for vi kunne rigtig godt tænke os at få svar på en række spørgsmål. Er det ledelsen eller bestyrelsen, der har bevilget den bonus, og hvem har fået den, tilføjer han.

Mens de ansatte måtte acceptere lavere løn eller en fyreseddel, så fik en gruppe særligt udvalgte i SAS en bonus for at blive i luftfartsselskabet gennem krisen. Det bekræfter pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen.

Det drejer sig om nøglemedarbejdere fordelt i Norge, Sverige og Danmark, siger Trine Kromann-Mikkelsen, som dog ikke vil sætte antal på eller udtale sig om, hvor mange penge de har fået.

- Forklaringen er, at vi skulle gennemføre det her større arbejde med besparelser og omstruktureringer, og vi var nødt til at fastholde nogle nøglemedarbejdere med kompetencer, som vi er afhængige af, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Ifølge Finansavisen har 15 ledere i SAS fået en bonus på et halvt års løn for at blive i SAS under krisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik