Danske hoteller hitter

Hotelsengen er populær som aldrig før. Danske hoteller har haft halvanden million flere overnattende gæster fra 2008 til 2012. Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Danmarks Statistik tog danskerne i 2012 godt 375.000 flere overnatninger på hotel end i 2008, mens udlændinge i perioden havde hele 1,1 million flere overnatninger på danske hoteller.

Fremgangen får flere nye hoteller til at skyde frem, og i 3F glæder man sig over udviklingen, der har betydet flere arbejdspladser i branchen.

- Inden for de seneste år er der skabt mange tusinde job inden for hoteller i især hovedstadsområdet. Det betyder rift om medarbejderne og bedre jobmuligheder, siger John Frederiksen, næstformand i 3F Service, Hotel og Restauration.

Samarbejder med Københavns Kommune om såkaldte "svage ledige"

Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers er et af de hoteller, der løbende har ansat nye medarbejdere som følge af de mange gæster. Hotellet samarbejder med beskæftigelsesafdelingen i Københavns Kommune og tager et socialt ansvar ved at rekruttere såkaldte svage ledige.

- Vi har nogle fantastiske succesoplevelser med mennesker, der har stået uden for arbejdsmarkedet og så kommer ind. De bliver super loyale og committede medarbejdere, fortæller Allan L. Agerholm, direktør for Copenhagen Towers.

De danske hoteller har generelt oplevet et boom i antallet af overnatninger over de seneste ti år, mens det i perioden er gået tilbage for campingpladser, feriecentre og feriehuse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

donald trump melania trump

Trump er færdig: Og det er blandt andet godt for Novo Nordisk

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere