Danske Fodbold Fanklubber: Boykot awaykort

Danske Fodbold Fanklubber tager afstand fra awaykortet og opfordrer til protest. Brøndby Support har allerede meldt ud, at man vil boykotte udeture.

- Boykot udekampe og dermed awaykortet.

Sådan lyder den kontante udmelding fra foreningen Danske Fodbold Fanklubber (DFF) om id-kortet, der har til formål at registrere alle tilskuere, der vil følge deres hold på udebane i Alka Superligaen.

De 12 superligaklubber og Divisionsforeningen vil fra den kommende sæson introducere awaykortet, så man skal registrere sig for at købe billet til et udebaneafsnit.

Det vækker harme hos DFF.

- De mange timers arbejde på dialog og møder omkring en positiv udvikling af fankulturen er tilsyneladende spildt, når klubberne vælger et restriktivt, reaktivt og ineffektivt system frem for præventive, proaktive og positive tiltag, lyder det i en pressemeddelelse.

Foreningen peger på, at samarbejdet mellem politi, klubber og fans allerede har ført til et fald i antallet af anholdelser i forbindelse med superligakampe.

Den opfordrer derfor superligaklubbernes fans til at blive væk fra de danske stadioner.

- Vi ser ingen anden mulighed end at opfordre vores medlemmer i Superligaen til at boykotte udekampene - og dermed awaykortet.

- Brøndby Support og Black Wolves i FCM har meldt ud, at de sløjfer busturene til klubbens udekampe, og vi håber, at flere af vores medlemmer vil følge trop.

Torsdag meldte Brøndbys fanklub ud, at hvis Brøndby indfører det udskældte away-kort, så vil Brøndby Support fra næste sæson ikke arrangere udebaneture.

Divisionsforeningen arbejder fortsat på nogle detaljer i awaykortet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik