Danske esportsstjerner klar til kamp mod verdens bedste

De danske verdensstjerner fra Astralis møder senere i dag verdens nummer 1 i computerspillet Counter Strike. Samlet præmiesum: En million dollars.

For tiden er Danmarks bedste Counter Strike-hold, Astralis fra Sydhavnen i København, i den polske by Krakow for at dyste mod resten af verdens bedste hold i Majorturneringen PGL.

Med til turneringen er også FC Københavns professionelle hold North, men det er drengene fra Astralis, der trækker den største opmærksomhed.

quote  Vi ved, vi kan gå hele vejen, hvis alle rammer topniveauet, men verdenstoppen er lige nu så tæt, at det er komplet umuligt at forudse, hvem der ender i finalen.

Nicolai "dev1ce" Reedtz, Astralis

I eftermiddag kl. 16.30 møder de verdens for tiden bedste hold, det tyske SK Gaming i kvartfinalen af turneringen, der har en samlet præmiesum på én million amerikanske dollars.

- Vi har nået vores første delmål, og alt kan ske herfra. Samtidig betyder det, at vi undgår at skulle ud i en lang kvalifikationsturnering næste gang, da de bedste otte fra turneringen her er direkte kvalificeret til næste Major, siger Nicolai "devi1ce" Reedtz, der er en af de fem spillere på det danske hold.

Til daglig holder Astralis til på Sydhavnen, hvor de sammen træner i deres netop færdigbyggede lokaler, der fungerer som en slags klubhus for holdet.

Astralis ligger for tiden på tredjepladsen på verdensranglisten, og da både nummer to og nummer fire er røget ud af turneringen, er eftermiddagens kamp en af turneringens allerstørste opgør.

Kampen spilles i den gigantiske Tauron Arena, hvor der er plads til mere end 15.000 tilskuere. Eftermiddagens kamp mellem de to storfavoritter er allerede blevet døbt til turneringens "moralske finale", og drengene fra Astralis glæder sig også helt enormt.

quote Vi er forberedt til tænderne til denne turnering, og vi har opnået et delmål ved at blive blandt de 8 bedste. Men vi vil mere. Det bliver helt sikkert en tæt kamp i dag, og vi vil gøre alt for at vinde den.

 Andreas "Xyp9x" Højsleth, Astralis

- Det bliver fedt at spille på scenen i arenaen. De forventer fuldt hus søndag, men allerede fredag og lørdag kommer der mange. Vi ved, vi kan gå hele vejen, hvis alle rammer topniveauet, men verdenstoppen er lige nu så tæt, at det er komplet umuligt at forudse, hvem der ender i finalen, siger Nicolai "dev1ce" Reedtz og tilføjer:

- De stærkeste hold er sindssygt gode i øjeblikket – det må være virkelig fedt at være tilskuer. Også fordi arenaen er bygget op som den er. Det bliver vildt derinde, siger han.

Der er i alt afholdt 11 turneringer i kategorien Majors, og tre af Astralis-spillerne indtog med kvartfinale-kvalifikationen en helt speciel rekord: ”Dev1ce” er sammen med holdkammeraterne fra Astralis Peter ”dupreeh” Rasmussen og Andreas ”Xyp9x” Højsleth nemlig de eneste spillere, der har kvalificeret sig til mindst kvartfinalen i alle 11 majors.

Ingen andre spillere i verden har formået at være kvalificere sig blandt de sidste otte i alle turneringer, så det bliver ikke rutinen, det danske hold taber på i dagens kvartfinale.

- Vi er forberedt til tænderne til denne turnering, og vi har opnået et delmål ved at blive blandt de otte bedste. Men vi vil mere. Det bliver helt sikkert en tæt kamp i dag, og vi vil gøre alt for at vinde den, siger Andreas "Xyp9x" Højsleth.

Indtil videre har mere end en million mennesker fulgt med i gruppespilskampene, og de danske verdensstjerners kvartfinalekamp kan følges live på på https://twitch.tv/pgl fra kl. 16.30.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik