Danske cykelstjerner kører ’bjerg-enkeltstart’ i Rundetårn

Oplev en perlerække af dansk cykelsports største navne gennem tiderne i et cykelløb i Rundetårn.

Rundetårn på Købmagergade i København. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Brian Holm, Jesper Skibby og Jens Veggerby.

Ovenstående er blot et udpluk af en række danske cykelnavne, som tirsdag kan opleves i et uhøjtidelig cykelløb til toppen af Rundetårn i indre København.

Læs også Borgmester vil bruge millioner på verdenskendt cykelløb

Rundetårn er særligt kendt for sin spiralgang, der fører næsten hele vejen op til udsigtsplatformen. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Anledningen til den 41,5 meter høje mini-bjergetape er udgivelsen af bogen ’Lede hunde & kolde kameler’, som er en efterfølger til bestselleren ’Sort kaffe & hvide sokker’.

I de to bøger er cykelstjernerne samlet til en underholdende og oplysende snak om deres metier, og de kommer vidt omkring – fra gale sprintere og seksdagesløb til alle de stridigheder, skandaler og farverige anekdoter, som også er en del af cykelsportens væsen.

Med i bogen er også cykelrytterne Jesper Worre, Jørgen V. Pedersen, Lars Michaelsen, Thomas Bay, Peter Meinert, Michael Sandstød, Per Bausager, Jakob Piil og Jørgen Marcussen. Også de kører deltager i kampen mod uret til toppen af Rundetaarn.

Mangeårig tradition

Der er en mangeårig tradition for cykelløb i Rundetårn. I 1971 var det datidens største stjerner, Ole Ritter og Leif Mortensen, der dystede i sneglegangen.

Ole Ritter og Leif Mortensen cyklede op ad sneglegangen i Rundetårn som led i et privat væddemål. Det blev vundet af Ole Ritter, der her ses på billedet. Foto: NF - Ritzau Scanpix

I 1993 duellerede Jens Veggerby og Henrik Djernis, som begge var nykårede verdensmestre.

Denne gang er feltet dog stærkere end nogensinde – i hvert fald målt på summen af rytternes resultater, der tæller utallige verdensmesterskaber, klassikersejre og Grand Tour-etapesejre.

Arkivfoto af Brian Holm og Jesper Skibby i deres velmagtsdage i Tour de France. Foto: NILS MEILVANG/Ritzau Scanpix

Den aktuelle form inviterer dog ikke til rekordforsøg. Der er nemlig først og fremmest lagt op til en sjov og anderledes markering af rytternes fælles bogudgivelse.

Alle er velkomne. Publikum har mulighed for at se rytterne inde i sneglegangen mod betaling af éntre til tårnet (25 kr. - begrænset plads). Du kan læse mere om eventet ved at klikke her.

Læs også Elsket lokalfotograf døde sidste år: Nu æres han med cykelløb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?