Dansk stjerneskuespiller tilbage på dansk scene

Det er fem år siden, Sofie Gråbøl har lavet teater herhjemme, nu skal hun spille med i klassiker på Den Kongelige Teaterscene.

Sofie Gråbøl vender nu tilbage til den danske teaterscene, når hun skal spille den ene af to roller i Ingmar Bergmans stykke "Scener fra et ægteskab".

- Det er første gang, jeg skal lave teater i Danmark i fem år, så jeg har virkelig fået sulten tilbage, og glæder mig til at komme tilbage på scenen og fordybe mig i en tekst som den her, siger Sofie Gråbøl til BT.

Stykket bliver instrueret af Thomas Bendixen.

Hun skal spille overfor Morten Kirkskov, der til daglig er skuespilchef på Det Kongelige Teater. Han vender tilbage til scenen for en stund, som Johan i "Scener fra et ægteskab." 

Skal filme med Matt Dillon

Før Sofie Gråbøl starter prøver på teaterstykket i næste måned, skal hun lige filme med Lars von Trier, der har castet hende som mordoffer, når han filmer for første gang på dansk grund i 17 år.

Det skriver BT.

Hun skal spille overfor den amerikanske skuespiller Matt Dillon, der blandt andet er kendt for sin rolle i filmen "Crash".

Optagelserne med Sofie Gråbøl og Matt Dillon finder blandt andet sted i Gribskov i nordsjælland, og det er første gang Sofie Gråbøl arbejder sammen med Lars von Trier.

"Scener fra et ægteskab" har premiere i Det kongelige Teaters Skuespilhus til august. Forsalget begynder i slutningen af april. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

cosedis3

galleryFly-fotografs billeder skaber debat: ”Min kærlighedserklæring til hovedstadsområdet”

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

CopenhagenPride2018_16 CREDIT Tobias Jørgensen

Kæmpe prideevent i København vil tiltrække 750.000 til august: Vi hverken aflyser eller udskyder

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere