Dansk sølvmedalje til bil der kører 449 kilometer på literen

DTU Roadrunners har vundet guld fem gange, men de måtte her i weekenden slå sig til tåls med en andenplads ved årets Shell Eco Marathon i London.

Med et resultat på 449 kilometer på literen var DTU Roadrunners langt fra deres tidligere verdensrekord fra 2015, hvor det lykkedes dem at køre intet mindre end 665 kilometer på literen.

- Vi har en ret tung bil, og det straffer os, når vi skal op ad bakken, forklarer Mathias Thomsen, teamleder for DTU Roadrunners, til Ingeniøren.

Franske studerende tog guldet

Førstepladsen blev snuppet af en kun 69 kilo tung bil fra det tekniske universitet i Toulouse, som med 685 kilometer på literen satte ny verdensrekord.

DTU Roadrunners bil vejer til sammenligning 125 kilo.

- Hvis vi skal have en chance for at vinde og slå rekorden næste år, så skal vi have smidt noget vægt som det allerførste, fastslår Mathias Thomsen overfor Ingeniøren.

Brændstoføkonomiske biler

DTU Roadrunners er et studenterdrevet projekt.

Det har til formål at konstruere ekstremt brændstoføkonomiske biler, der kan deltage i det årlige Shell Eco Marathon og køre så langt på en liter brændstof som overhovedet muligt.

Det er de studerendes opgave at planlægge projektet, designe bilerne, udfærdige arbejdstegninger, købe eller konstruere de nødvendige komponenter og klargøre og teste bilerne, inden de kan deltage ved det årlige Shell Eco Marathon.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mandlige pædagoger

Forslag godkendt: Nu kan flere komme hurtigere gennem pædagoguddannelse

plejehjem.jpg

playLokker med højere løn: Kommune vil have flere ind på sosu-uddannelse

flodin1.jpg

playVirtuel undervisning saboteret med høj musik og porno

Cilla ellærling

playKvindelig elektrikerlærling med opråb: - Vi kan lige så meget, som mændene kan

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere