Lars Eller kunne som den første dansker løfte Stanley Cup-trofæet - det ypperste, man som ishockeyspiller kan opnå. Foto: Harry How - Ritzau Scanpix

Dansk ishockeystjerne vender hjem med trofæ: Hyldes i åben vogn

Nu er programmet lagt for den store hyldest i Danmark.

- Stanley Cup kommer til Rødovre. Det kan jeg godt garantere. Det var ikke på kortet for mig, da jeg løb rundt og spillede i Rødovre. At skulle stå her i dag er for vildt. 

Sådan lød det fra ishockeyspiller Lars Eller til TV 2's kamera kort efter, at han skrev dansk idrætshistorie tilbage i juni måned. 

Her sikrede han holdet Washington Capitals den første triumf i verdens bedste ishockeyliga, NHL. 

Dermed er Lars Eller den første dansker, som nogensinde har vundet Stanley Cup. Han leverede tilmed det afgørende mål til 4-3 i sidste periode af kampen mod Vegas Golden Knights.

Læs også Borgmester om Ellers triumf: Ubeskriveligt stort for Rødovre

Fælles optog, sang, taler og fotografier

Og i Rødovre har man været helt med på idéen om en hyldest i Danmark. Programmet er nu færdigt, og der er lagt op til en større fest i byen den 8. august, fremgår det af Rødovre Kommunes hjemmeside. 

Der vil først være en præsentation af spilleren på Rødovre Rådhusplads klokken 13.30 med kommentator på TV 2 Sport Jimmy Bøjgaard. 

Herefter vil der være fællessang og taler. Dernæst vil Lars Eller skulle køre i åben vogn til Rødovre Skøjte Arena efterfulgt af publikum i optog. 

Sidst vil Rødovre ungdomshold blive fotograferet sammen med Lars Eller og det flotte trofæ. 

Læs også Historisk: Rødovre-drengen Lars Eller blev det store helt i verdens største ishockeykamp

Borgmester: Lars er en fremragende ambassadør

Man opererer ikke med begrebet æresborger i Rødovre, men spilleren kommer tæt på, har borgmester Erik Nielsen tidligere fortalt TV 2 Lorry. 

- Lars er en fremragende ambassadør for Danmark, men særligt for Rødovre. Om han kan lære amerikanerne at sige Rødovre, det tvivler jeg nu på. Men han kan lære dem om det fantastiske sted i Københavnsområdet, hvor han kommer fra, sagde han. 

29-årige Lars Eller spillede i Rødovre Mighty Bulls som ung, inden turen via svenske klubber gik til den amerikanske ishockeyliga NHL i 2009.

Siden har han spillet "over threre" og repræsenteret klubberne St. Louis Blues, Montreal Canadians og altså nu Washington Capitals.

Program for hyldest 

Kl. 14.00: Lars Eller ankommer til rådhuspladsen med Stanley Cup-trofæet. Fællessang og hyldesttaler

Kl. 14.35: Lodtrækning om at få taget foto sammen med Lars Eller og trofæet

Kl. 14.55: Lars Eller kører i åben vogn til Rødovre Skøjte Arena efterfulgt af publikum i optog

Kl. 15.15: Ankomst til Rødovre Skøjtearena. Lars Eller går på isen.

Kl. 15.35: Hyldesttale

Kl. 15.45: RSIK’s ungdomshold bliver fotograferet sammen med Lars Eller og Stanley Cup-trofæet

Kl. 16.30: RSIK og Rødovre Mighty Bulls afholder et hyldestarrangement i skøjtearenaens foyer og på parkeringspladsen.

Parkering for publikum
Der er et meget begrænset antal parkeringspladser ved rådhuset. Der henvises derfor til Rødovre Centrum, hvor der er mere end 3000 gratis parkeringspladser.