Dansk hold klar til finalerunde: Går efter præmie på 1,4 mio

De fem unge københavnere fra Counter Strike-holdet Astralis har kvalificeret sig til finalerunden ved turneringen Dreamhack Masters i Las Vegas.

Natten til fredag kvalificerede de fem københavnere fra Counter Strike-holdet Astralis sig til finalerunden ved turneringen Dreamhack Masters i Las Vegas.

 - Vi er først og fremmest glade for at sikre os playoff-billetten allerede. Sejren betyder, at vi ikke skal spille fredag, hvor andre hold er ude i en alt eller intet-runde, men vi kan altså forberede os optimalt til finalespillet i weekenden, siger Astralis-spilleren Andreas "Xyp9x" Højsleth i en pressemeddelelse.

De afgørende kampe afvikles i den legendariske MGM Grand Arena og forventes at tiltrække op til 5.000 tilskuere.

Det københavnske esports-hold Astralis kan kalde sig verdens bedste, efter de for nylig vandt en af de største internationale turneringer i computerspillet Counter Strike.  Holdet blev inviteret til Københavns Rådhus, hvor det på lige fod med andre store sportspræstationer skulle fejres med de traditionsrige pandekager.

Måske et danskeropgør

Muligvis kommer de mange tilskuere til at overvære et rent dansk opgør mod landsmændene på holdet North, der senere fredag lokal tid har chancen for at kvalificere sig til finalerne.

- Uanset hvem, vi møder, bliver det virkelig tough, men vi har bevist, at vi kan slå alle, hvis vi holder fokus, så selvfølgelig går vi efter at nå finalen. Og at vinde den hvis vi når så langt, siger Andreas Højsleth.

Den samlede præmiepulje er på 450.000 dollar. Vinderholdet får 200.000 dollar eller cirka 1,4 millioner danske kroner.

Rejser Astralis hjem fra kasinobyen i Nevada med det beløb, er det holdets anden store gevinst i år.

I slutningen af januar vandt danskerne ELeague Major-finalen i USA. Med sejren fulgte en præmie på 500.000 dollar - eller næsten 3,5 millioner kroner.

E-sport ser for tiden ud til at vokse sig større og større. Flere professionelle danske hold i verdenseliten har tiltrukket sig stor opmærksomhed fra både publikum og investorer. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik