Dansk Byggeri: Hovedstadskommuner er grådige

Den såkaldte dækningsafgift er en frivillig skatte-afgift, som kommunerne ikke er pålagt at opkræve. Særligt virksomhedsdrivende i Hovedstadsområdet er ramt.

Der er forskel på, hvor stor pengepungen skal være, hvis man vil starte virksomhed. Hvert fald hvis man skal starte i region Hovedstaden.

Det viser nye tal fra Dansk Byggeri, som har afdækket hvor store summer, der opkræves i dækningsafgift.

Tallene viser, at det kun er 41 kommuner i Danmark som opkræver den frivillige skat. Dækningsafgiften, som i alt udgør 2,4 milliarder kroner for 2016, hersker især i Region Hovedstaden og i Region Sjælland, mens kun ti kommuner på Fyn og i Jylland opkræver de svimlende summer.

Det er eksempelvis hovedstadsområdet, der inddriver kanp 1,6 af de 2,4 milliarder kroner.

Det møder kritik fra Dansk Byggeri, der mener, at det er konkurrenceforvridende og urimeligt, at ikke alle kommuner opkræver det samme - eller helt afskaffer skatten.

- Det er særligt kommunerne i Storkøbenhavn, som har en politik om, at det skal koste ekstra at drive virksomhed i deres kommuner. Virksomhederne skaber arbejdspladser og skatteindtægter, og hvis de udvider, stiger dækningsafgiften også. Det er altså en ekstra skat på succes. Vi forstår godt, at kommunerne leder efter indtægter, men dækningsafgiften handler ikke kun om lavere omkostninger, den handler også om lige vilkår, uanset hvor du placerer din virksomhed, siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius i en pressemeddelelse.

Se med i aftenens 19.30-udsendelse, hvor vi taler med Københavns Kommune om skatten, og hører virksomhedsejeres forhold til dækningsafgift.

Vil du se, hvor stor en pengepung du skal have for at starte virksomhed i din kommune, kan du se, hvor meget der opkræves i din kommune herunder:

 

Hvor er er det dyrest at starte virksomhed?
Hvor er er det dyrest at starte virksomhed?
Foto: TV 2 Kosmopol

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik