Dansk band står bag den nye Ishockey VM-sang: Hør den her

Dansk rock-trio har fået æren af at levere den officielle VM-sang til det kommende Ishockey VM. Her kan du høre sangen, som når ud til hele verden.

Når nogle af verdens allerstørste sportshelte kommer til København til maj for at kæmpe om medaljer og hæder til Ishockey VM, får danske Carpark North lidt af en hovedrolle i verdensbegivenheden.

Rock-trioen har således fået æren af at levere den musikalske signatur med den officielle VM-sang ”Heroes”.

Ishockey VM vil ifølge arrangørerne blive fulgt af mere end 1,3 milliard mennesker verden over på tv, ligesom mere end 400 medier vil komme til landet i maj, hvor der skal rapporteres fra kampene og stemningen i København og Herning.

Her kan du høre sangen "Heroes" fra danske Carpark North.

Sangen ”Heroes” vil få en særlig betydning, fortæller salg-og marketingdirektør for Ishockey VM, Maja Grimnitz.

- Der vil være et enormt globalt fokus på Danmark, når vi for første gang nogensinde skal afholde Ishockey VM. ”Heroes” bliver hele VM’s sang, og den vil blive spillet massivt både før og under VM, hvor blandt andet en lang række internationale tv-broadcastere vil bidrage til, at den kommer ud i mange afkroge af verden og på nogle rigtige store markeder som det nordamerikanske, russiske, tyske og i hele Skandinavien, siger Maja Grimnitz.

Et voluminøst rocknummer

Den første kontakt mellem Carpark North og VM-selskabet blev taget tilbage i september, og der var ikke mange knaster, der skulle høvles af, før aftalen var i hus. 

- Det er ikke hver dag, at man bliver spurgt, om man vil stå bag en sang til et kæmpe VM, så betænkningstiden var egentlig kort. Hånden på hjertet var vi dog ikke klar over, hvor stort det her VM er, men det er virkelig gået op for os under arbejdet med sangen de seneste måneder, siger forsanger i Carpark North, Lau Højen. 

Her ses bandmedlemmerne i Carpark North. Det er forsanger Lau Højen i midten.
Her ses bandmedlemmerne i Carpark North. Det er forsanger Lau Højen i midten.
Foto: Jens Nørgaard - Scanpix & Ritzau

- Vi har forsøgt at skabe et voluminøst rocknummer, der hylder fælleskabet omkring en så stor global sportsbegivenhed. Og vi er også super stolte af at have den finske rockstjerne Samu Haber med på sangen, lyder der fra Lau Højen.

Fakte om IIHF VM 2018

  • IIHF Ishockey VM 2018 afholdes i Danmark, hvor Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København lægger is til de 64 kampe.
  • Eventet afholdes fra den 4. til den 20. maj 2018 med deltagelse af de 16 bedste ishockeynationer i verden.
  • Danmark har siden 2003 hvert år været kvalificeret til at spille med i A-VM. Billetsalget startede med et begrænset antal pakker i maj 2017, mens. hovedbilletsalget gik i gang den 1. september 2017.
  • IIHF VM 2018 er blandt verdens største sportsevents og broadcastes i 165 lande til mere end 1,3 milliarder seere.
  • Danmarks Ishockey Union arrangerer verdensmesterskabet gennem projektselskabet Ishockey VM 2018 P/S, der ejes ligeligt af DIU og Infront Sports & Media AG.
  • VM-projektet støttes af Sport Event Denmark, Herning Kommune, Region Midtjylland, Københavns Kommune og Region Hovedstaden

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik