Dansk app skal hjælpe fødende kvinder

Den danske NGO, Maternity Foundation samler penge ind til en app, der skal redde fødende kvinder i ulande.

'The Safe Delivery App' skal redde kvinder fra at dø i forbindelse med graviditet og fødsel i udviklingslandene. App'en er under udvikling, men organisationen Maternity Foundation mangler stadig penge til projektet.

De forsøger derfor at få folk til at hjælpe via begrebet crowdfunding.

"Crowdfunding er en god mulighed for at skabe små medinvestorer. Det er jo ikke den klassiske kampagne. Det er på et informeret grundlag, vi ønsker at få folk til at forholde sig til problemet og så støtte," siger Anna Frellsen, direktør for Maternity Foundation.

Allerede nu har kampagnen fået stor international opmærksomhed. Blandt andet har Yoko Ono tweetet om den, Huffington Post har skrevet om den, og den dansk/islandske kunster Olufar Eliasson har også skrevet om den på facebook.

"Vi er stolte af, at de er med. Det er en blåstempling af, at der er noget spændende og stort. Samtidig så har Yoko Ono fem millioner følgere på twitter, så hvis hun laver sådan et tweet, er det ikke kun os, hun siger til, at det er godt, hun siger det også til fem millioner andre," siger Anna Frellsen.

Se hele interviewet med Anna Frellsen i Kont@kt HER.

Følg os på de sociale medier: www.facebook.com/lorrykontakt

Twitter/Instagram: Lorrykontakt