Danseforestilling på to tons jord, salt og sand i København

En fransk dansetrup vil i denne uge forsøge at genskabe storbymenneskets relation til naturen med forestillinger rundt om i byen.

De skrå brædder er erstattet af to tons jord, to tons salt og to tons sand som underlag, når seks professionelle dansere fra Frankrig indtager forskellige af byens rum med deres forestilling 9000 STEPS.

For københavnerne skal have genskabt storbymenneskets relation til naturen. Det er missionen hos storbyteatret Metropolis, der arrangerer de seks forestillinger, der finder steder frem til på søndag.

- Vi har mistet forbindelsen, og tingene er ude af kontrol. Vi har ikke længere en fornemmelse for vores brug og misbrug af naturen. Men kunsten har en fantastisk evne til at placere sig der, hvor der skal tages nogle store skridt og tænkes nogle nye tanker.

- Det kan man også mærke i Europa, at mange kunstnere bevæger sig væk fra byen ud til landet igen og bruger naturen som inspiration og som baggrund, hvor man kan mærke, at kroppen kan være med i forestillingen, siger Trevor Davies, der er kunstnerisk leder for Metropolis.

Under åben himmel er hver forestilling unik

Tirsdag aften har der været premiere på en scene af jord i Naturpark Amager, hvor der også er forestilling onsdag. Torsdag og fredag danses der på salt ved Ofelia Plads med reference til vandet, og lørdag og søndag udgør sandet ved Amager Strand underlaget for forestillingen.

Placeringerne er nøje udvalgt med den belgisk-australske koreograf Joanne Leighton, der står bag forestillingen. Af to omgange har hun været byen rundt for at finde de helt rette omgivelser, og ifølge Trevor Davies rykker det kunsten, når den flyttes ud fra teatrene og ind i byens rum. 

- Det betyder, at man slipper kontrollen og er nødt til at håndtere de situationer, der opstår. Det vil sige, at kunsten ikke kun er et spørgsmål om at være perfekt men også er et spørgsmål om at gå op imod naturen og tilstandene og acceptere dem, hvis det regner eller blæser.

- Vi har placeret forestillingerne i både solopgang og solnedgang, så det giver en form for dynamik. For hver forestilling bliver unik. Det kan kunstnerne mærke, og det kan publikum også, siger han.

Lige så mange skridt som fodboldspillere

9000 STEPS er baseret på kunsten at gå. Undervejs i den godt en time lange forestilling tager danserne, som titlen antyder, ikke færre end 9.000 skridt.

I de skiftende underlag laver de med deres dans mønstre, lyde og støv som en effektfuld ramme om forestillingerne. 

- 9.000 trin er stort set det, en fodboldspiller bruger på at løbe rundt i halvanden time. Så der er rigtig mange trin, og de løber og laver nogle bevægelser, der måske kan synes meget naturlige. Men tilsammen udgør de en ny form for koreografi.

- Så det er også et spørgsmål om at være åben for, hvad koreografi er for en størrelse. Så det bliver en slags genstart for koreografi og moderne dans, forklarer Trevor Davies.

Det er gratis at overvære 9000 STEPS, og spillesteder og tider kan findes her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik