Dans og fægt dig til en friskere hjerne

1000 ældre københavnere er lige nu i gang med at danse, spille og bowle sig til en frisk hjerne og en sund krop i Nørrebrohallen.

- Det bedste ved sådan en dag her er at man kan se hvad de andre kan. Og så at man kan prøve noget man ikke helt ved hvad er, siger Ingelis Jensen, der er pensionist. Hun har selv gået til motionsdans før. I dag er hun en de mange ældre københavnere, der er kommet forbi Nørrebrohallens til DGI´s  årlige "Spring for livet"-arrangement.

Her er ældre i gang med at fægte, dyrke thai chi, spille bordtenneis og volleyball.

I år er temaet "Hjernen":

- En side gevinst ved at røre sig er, at man bl. a. kan krydskoordinere, og det træner hjernen, fortæller Hanna Christensen, Projektleder hos DGI Storkøbenhavn.

Al motion træner hjernen

- Det hedder "Bowls" og der er udbredt i hele Jylland, men København skal vi lige have hul på, siger en ældre mand. Spillet er den skotske variant af Boule og Petange. Her er store kugler og lange, grønne baner. Det gælder både om at få sin kugle rundt om en forhindring midt på banen og så ramme en lille hvid kugle i den anden ende.

Andre ældre danser livligt til diskomusik i HAL 1. I mens reklamerer både vandrelaug og fægteklubber i standene ude i forhallen. Alle vil de gerne have flere Københavnnere til at få øjnene op for hvor skønt et aktivt liv er. Også for hjernen:

- Alle undersøgelser viser at motion holder hjernen frisk. Man kan f.eks. undgå eller dæmpe demens og andre aldersbetingede sygdomme, siger Hanna Christensen, Projektleder hos DGI Storkøbenhavn.

Link: www.springforlivet.dgi.dk

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik