På hastighedsprøven gennem landsbyen Hersom havde Jacob Madsen og Line Lykke Jensen næst hurtigste tid i deres Opel ADAM R2, til trods for at de kører med et handicap på 100 hestekræfter færre end deres hårdeste konkurrenter. Foto: Michael Eisenberg

Danmarksmestre i Rally måtte udgå i utide

Line Lykke Jensen fra Stenløse og rallymakker Jacob Madsen fra Ruds Vedby måtte udgå i utide fra finalen i DM i Rally 2017.

Danmarks talentfulde rallyhold, Line Lykke Jensen fra Stenløse og Jacob Madsen fra Ruds Vedby fik en mat afslutning på rallysæsonen.  

Jeg håber, vi finder en god løsning til næste år

Line Lykke Jensen, Rallykører

Finalen i danmarksmesterskabet Rally Denmark foregår på landevejene omkring Viborg. Rallyparret lå på en samlet fjerdeplads og nr. 1 i deres klasse, da gearkassen i deres Opel ADAM R2 begyndte at lave grimme lyde under hastighedsprøverne. Da parret til overflod punkterede, valgte de at sige stop. 

Læs også Rally: Line fra Stenløse ny Danmarksmester

- Det var ærgerligt at udgå i dette løb. Nu måtte vi stå søndag formiddag og se vores konkurrenter køre løbet færdigt. Jeg håber, vi finder en god løsning til næste år, siger Line Lykke Jensen. 

 - Vi havde ikke reservedele til at reparere, og der var ikke noget på spil udover ønsket om et godt resultat, siger Jacob Madsen. 

Efter at være udgået lørdag nat med defekt gearkasse, stod Jacob Madsen og Line Lykke Jensen tidligt op søndag morgen for at se deres konkurrenter køre Rally Denmark færdigt. Humøret havde de i behold Foto: Michael Eisenberg

For 14 dage siden missede parret chancen for et fabrikssæde i Junior-Europamesterskabet i rally. De var året igennem hurtigste hold i den tyske ADAC Opel Rally Cup, men måtte stå over i to afdelinger på grund af parrets uheld i et rally i foråret. Dermed kunne de ikke samle point nok til den samlede cupsejr og en kontrakt om Junior-EM i rally for Opel i Tyskland. 

Læs også Erfaren Stenløse-ingeniør tog rally-sejr

I Rally Denmark havde de sat næsen op efter en top fem placering i generalklassementet, og den var de på vej til at nå, da uheldet ramte.