Danmarkskort afslører drikkevaner: Whiskeybæltet drikker mest

Næsten hver tredje dansker drikker alkohol hver dag, viser ny analyse. Men det er lige nord for København, der drikkes mest.

Øl, vin eller spiritus. Det er spørgsmålet.

Det er ingen nyhed, at vi drikker meget i Danmark. Men hvor drikkes der mest?

Svaret vil måske ikke komme som en overraskelse for mange, men alligevel er der mange sandheder om danskernes drikkevaner, som langt fra er gængs viden.

quote Mens vodka er noget, man drikker i byerne, så er snaps foretrukket på landet

Lars Aarup, analysechef i Coop

Det viser en ny analyse fra Coops Mad-O-meter, der løbende følger med i danskernes forbrug af dagligvarer, herunder drikkevaner.

Analysen viser, at københavnerne drikker omkring fem procent mere end resten af danskerne. Desuden må de læskende alkohol-dråber også gerne være af den finere slags.

Ifølge Coops Mad-O-meter drikker københavnerne for eksempel dobbelt så meget champagne som resten af danskerne.

Der er dog også fællestræk at spore i analysen.

- Øl er noget, vi er fælles om i hele landet. På en almindelig dag drikker én ud af otte danskere øl, uanset hvor vi bor. Og mens vodka er noget, man drikker i byerne, så er snaps foretrukket på landet, fortæller analysechef i Coop, Lars Aarup, i en pressemeddelelse.

Den røde drue fra rødvinen er også populær i hele landet, det er især i området nord for København, det såkaldte whiskeybælte, og i Nordsjælland, at den røde drik er populær.

I de to områder drikkes der nemlig 24 procent mere rødvin end landsgennemsnittet. 

Whiskeybæltet vokser

Analysen viser dog også, at det ikke kun er området nord for København, der kan betegnes som whiskeybæltet. Faktisk drikker hele nordsjælland og kyststrækningen nord for København mere whiskey end de andre landsdele.

Selvom whiskeyen er populær whiskeybæltet, er det faktisk ikke her, at København Nord skiller sig mest ud.

Det er nemlig her, at der er flest aftagere til rosévinen, som der drikkes hele 67 procent mere i området nord for København end i resten af landet. 

Vestegnen dropper champagnen

På Københavns Vestegn og resten af Sjælland matcher borgerne næsten landsgennemsnittet på alle parametre af de alkoholiske drikke.

Der er dog to tendenser, som stikker ud. Der bliver drukket 18 procent mindre champagne her end i resten af landet - men til gengæld tager borgerne revance for de manglende bobler ved et større forbrug af cognac, som drikkes 22 procent mere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik