Danmarks største energiselskab skifter navn

Mastodonten Dong Energy ændrer navn til Ørsted. Navneskiftet markerer koncernens drejning fra sort til grøn energi.

Du kender dem som Dong Energy. Men tiderne skifter, og det gør Dongs navn også.

I dag præsenterede Dong Energy sit nye navn; Ørsted, inspireret af den danske videnskabsmand H. C. Ørsted.

- Vores nye navn er en hyldest til H.C. Ørsteds nysgerrighed, engagement og interesse for naturen, og vores brandidentitet afspejler den nytænkning og dybe forståelse af naturen, som er afgørende for at kunne skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, siger Henrik Poulsen til Ritzau. 

Navnet, som blev afsløret af den administrerende direktør Henrik Poulsen mandag formiddag, skal altså markere selskabets skifte fra energiudvinding af olie og gas til at satse på vedvarende energi.

- Fremadrettet vil vi fokusere på grøn vækst baseret på vores eksisterende forretningsplatforme inden for havvind, biomasse, grønne kundeløsninger og avancerede løsninger, hvor vi omdanner affald til energi, siger Henrik Poulsen til Ritzau.

Mere end 3000 navne har været i spil i forbindelse med navneskiftet, som også skyldes sprogmæssige forviklinger i særligt engelsktalende lande.

Dong - der oprindeligt var en forkortelse for det tidligere Dansk Olie- og Naturgas - er således engelsk slang for det mandlige kønsorgan. 

Med navnet følger også en ny visuel identitet, der adskiller sig fra den tidligere.

I fredags solgte Dong Energy sin olie- og gasforretning fra til schweiziske Ineos til en samlet pris af 8,7 milliarder kroner.

Samtidig har selskabet besluttet sig for at udfase brugen af kul på sine kraftværker i 2023.

Energikoncernen Ørsteds mål er at forsyne 30 millioner mennesker med grøn strøm fra havvindmøller inden 2025. Det er en tredobling af den mængde strøm, der i dag leveres via havvindmøller.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik