Danmarks kattedronning er død: "Hun har virkelig gjort en forskel"

Inge Sørensen - Danmarks rigtige kattedronning - er sovet stille ind.

Foto: Henrik Ole Jensen - Scanpix

På Inges Kattehjem i Glostrup bor et hav af katte. Nogle bliver passet, mens mor og far er på ferie, mens andre er bortløbne eller efterladte katte, der mangler en ny familie. 

Kattehjemmet er - som det fremgår af navnet - stiftet af kattedamen Inge Sørensen, der flyttede til byen helt tilbage i 1970. 

Og lige siden er de mange kæledyr altså blevet passet, vaccineret, øremærket og neutraliseret på stedet. 

Inge Sørensen selv vil dog ikke længere være tilstede eller kigge forbi internatet, som hun ellers har haft for vane - selv efter at hun lod sig pensionere. 

Hun er nemlig sovet stille ind, oplyser organisationen Inges Kattehjem på Facebook:

- Det er med stor sorg, at vi kan meddele, at Inge Sørensen, 86, stifter af Inges Kattehjem, i søndags den 10. december 2017 klokken 10 sov stille ind, skriver man. 

Man gør det samtidig klart, at arbejdet forsætter efter de vedtægter og formålsparagraffer, som Inge Sørensen selv har været med til at vedtage for nu snart 50 år siden. 

Læs også Dansk studie: Katte kan beskytte nyfødte mod astma

Arbejdet fortsætter i Inges ånd

Hjemmet vil forsæt arbejde for landets katte i Inges ånd, lover man. 

Siden den spæde start er Dyreværnsfonden vokset støt. Katteorganisationen har i dag mere end 40.000 støttemedlemmer og afdelinger i både Glostrup, Næstved, Hillerød og Odense, oplyser man på sin hjemmeside. 

Hvert år hjælper man mere end 4.000 hjemløse katte og killinger til nye hjem.

Den erklærede mission er at gøre hjemløse katte til en saga blot, og derfor har Inge Sørensen også selv gennem årene turneret for at oplyse katteelskere om, at det ikke er nok at fodre vilde katte, men at de også må neutraliseres, hvis ikke problemet skal vare ved eller vokse. 

Inge Sørensen har desuden arbejdet for at udbrede øremærkningen og registrere danske katte, så de kan findes igen i tilfælde af tyveri, eller hvis de farer vild. 

Læs også Katten Obama død efter skud: "Det er dyremishandling"

Folk mindes Inge på Facebook

På Facebook får nyheden om Inge Sørensens død kommentarsporet til at flyde over med  kondolencer og hilsner. 

- Tak for din store indsats for kattene gennem årene. De må have stået i kø for at modtage dig på den anden side, skriver en bruger. 

- Det gør mig frygteligt ondt, jeg kan huske Inge Sørensen helt fra starten af Inges Kattehjem. Hun har virkelig gjort en forskel, skriver en anden. 

04:45

TV 2 Lorry besøgte Inges Kattehjem i sommeren 1999.

Luk video

En tredje har arbejdet på hjemmet i Glostrup og mindes hendes venlige person, mens en anden tidligere ansat beretter, at Inge Sørensen altid gik meget op i, at folk fik ordentlige svar, hvis de kontaktede stedet:

- Jeg husker med glæde min allerførste vagt på hjemmet - hvor Inge kom på besøg. Det var så stort at møde "selveste Inge" - jeg stod der med alle mine talenter og ikke ret meget andet.... Hun var rigtig sød og venlig. Hun har gjort så meget for kattene i Danmark og har virkelig vist, hvor stor forskel én person kan gøre.

- Husker tydeligt Inge, når hun sad på den anden side af væggen ude i køkkenet og lyttede med på de samtaler, jeg havde på konsulenttelefonen inde på kontoret, og hvordan man blev "rettet ind", så spørgeren fik det optimale svar på sit kattespørgsmål.

 

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret