Danmarks første kørende dyreklinik

Nu har travle dyreejere i hele hovedstadsområdet mulighed for at få plejet deres dyr - lige hvor de ønsker.

Gasanæstæsi, tandrøntgen, tandudstyr, blodprøver, mikroskop og ultralydscanner. Listen er lang. Men det er blandt andet nogle af de ting, som de to unge dyrlæger kører rundt med i deres mobile dyreklinik, der angiveligt skulle være den første af slagsen i Danmark. 

quote Vi har allerede haft vores første kunder. Vores telefon er begyndt at ringe.

Mie Uhre, dyrelæge, Den mobile dyreklinik

- Det eneste vi ikke har er fuld røntgen til at tage store billeder med, fortæller Mie Uhre, som er en af dyrlægerne, der står bag 'Den mobile dyreklinik'. 

Det er dyrlæge Mie Uhre og Julie Vinding, der er fra henholdsvis Valby og Frederiksberg, som selv fik idéen om at lave en såkaldt 'kørende' klinik.

quote Det er noget, vi har talt om meget længe. Det er mere udbredt i USA og i England, men ikke så meget i Skandinavien.

Mie Uhre, dyrlæge, Den mobile dyreklinik

De har arbejdet på at få bilen færddiggjort med alt det nødvendige udstyr siden i sommers. 

- Vi kender alle sammen det der med, at vi ikke altid kan få hverdagen til at hænge sammen. Derfor ville vi give en mulighed for, at folk kunne få det passet bedre ind i hverdagen, siger hun til TV 2 Lorry. 

Inspiration fra USA

De unge dyrlæger har satset alt på klinikken, og det er nu deres fuldtidsarbejde. De mener nemlig, at det er et tiltag, som danskerne har savnet.

- Det er noget, vi har talt om meget længe. Det er mere udbredt i USA og i England, men ikke så meget i Skandinavien.

Er der overhovedet efterspørgsel på sådan en klinik?

- Vi har allerede haft vores første kunder. Vores telefon er begyndt at ringe. Vi har gået og talt med mange forskellige mennesker, om det kunne være noget, der kunne være interessant for folk, forklarer Mie Uhre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik