Danmarks dyreste ældremad

Fra 1. august kommer plejehjemsbeboerne i Egedal Kommune til at opleve prisstigninger på 62 procent på deres mad. Det erfarer TV2 Lorry. Det gør ældremaden i Egedal Kommune til Danmarks dyreste.

Ellen Dornov bor på plejehjem i Egeldal Kommune. Fremover føler hun sig tvunget til at købe sin egen saftevand i stedet for at betale for plejehjemmets - den bliver nemlig alt for dyr.
Alle beboerne på kommunens plejehjem har modtaget et brev, hvor kommunen varsler en prisstigning på ældremaden. Kommunen er nemlig kommet i økonomisk vanskeligheder.
Maden stiger fra 97,50 kroner til 158 kroner pr. dag. Beboerne skal altså nu hver især af med knap 5000 kroner om måneden for deres måltider. Det betyder, at de ældre skal betale 62 procent mere for deres mad.
Ældresagen er chokeret over Egedal Kommunes udmelding. Jens Højgaard, der er Souschef i Ældresagen, oplyser, at ældremaden i Egedal nu bliver Danmarks dyreste.
Egedal Kommune - der i første omgang skal spare 31 millioner kroner - beklager prisstigningen, men kalder den nødvendig.
"Det var den mulighed, vi havde. Ellers skulle vi lukke nogle børnehaver. Alernativet var at give børnene i skolerne dårligere undervisning," siger Viceborgmester Jens Jørgen Nygaard til TV2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik