Køge er bedst: Danmarks Bedste Handelsby 2016

Køge strøg for anden gang til tops som Årets Handelsby – foran 23 andre byer.

Handelsstandsforeningens formand havde svært ved at holde begejstringen tilbage, da vi fangede ham kort efter prisuddelingen i Middelfart:

- Det er da super fantastisk, og det er meget overvældende. Vi har været lidt bekymrede for, hvordan det ville gå, når vi er midt i den her smeltedigel med al den byudvikling, siger Søren Storgaard, der modtog prisen som formand for Køge Handelsstandsforening, til TV 2 Lorry.

Køge vinder for anden gang

Det er anden gang Køge vinder prisen Danmarks Bedste Handelsby, der bliver uddelt hvert andet år. Første gang var i 2010.

quote Den pris her er benzin til motoren. Den var vigtig i 2010, men den betyder rigtig, rigtig meget for os nu, for vi skal trække folk til nærområdet, 

siger formanden for handelsstandsforeningen.

Kåringen sker på baggrund af en interviewanalyse af stamkunder i hver af de deltagende byer og en jurybedømmelse af de enkelte handelsbyers redegørelser for, hvad der gør deres bymidte speciel og hvordan der bliver arbejdet på at gøre handelsbyen attraktiv.

- Køge får stor anerkendelse for udsmykning og kunst i bymidten, men der er også et stort udbud af forskelligartede forretninger, siger Søren Storgaard.

Det skal fejres

I dag skal prisen fejres, men så handler det også om at kigge fremad.

- Vi får lige en danskvand, men senere skal det da fejres i Køge. Og så skal vi i gang med et strategiarbejde, så vi kan få udmøntet prisen.

Fra LORRYs sendeområde deltog også Hillerød, Helsingør og Roskilde, der vandt hovedprisen i 2012 og som i år kan kalde sig Danmarks bedst markedsførte handelsby 2016.

Priserne bliver uddelt af Detail-forum, Nordic Council of Shopping Centers og Institut for Center-Planlægning.

Det er sjette gang priserne bliver uddelt.

 

 

De 24 konkurrerende handelsbyer: 

Brande
Ebeltoft
Frederikshavn
Helsingør
Hillerød
Hobro
Holbæk
Holstebro
Ikast
Køge
Middelfart
Nykøbing S.
Næstved
Randers
Ringkøbing
Roskilde
Silkeborg
Svendborg
Vejen
Vejle
Viborg
Vordingborg
Aalborg
Aars

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik