Foto: TV 2 Lorry

Danmark kan få del i byggeboom hos naboerne

Mens beskæftigelsen i byggeriet herhjemme er raslet ned siden 2007, så har murere, tømrere, arkitekter og ingeniører anderledes travlt hos vores skandinaviske naboer - og små og mellemstore byggefirmaer og rådgivere har sagtens få adgang til ordrefesten.

Det skriver ErhvervsBladet.
     
Faktisk begynder festen lige på den anden side af Øresund, hvor Region Skåne skal renovere sygehuse og bygge nyt for 15 milliarder svenske kroner.

      - I Malmø har vi udtjente bygninger, som er næsten 100 år gamle, så vi skal rive en del ned og bygge nyt de kommende år. Også i Lund, med byggeri fra 1960'erne og 1970'erne, skal vi bygge nyt, siger danske Bent Christensen, gennem syv år direktør for universitetssygehusene i Malmø og Lund til ErhvervsBladet.

      Både tegnestuen C.F. Møller og ingeniørkoncernen Rambøll har allerede foden godt indenfor. Også i Norge har danske firmaer travlt med sygehusopgaver. To aarhusianske tegnestuer, aart og Arkitema, er nu i gang med detailarbejde ved et fem milliarder kroner stort sygehusbyggeri i Sarpsborg i nærheden af Oslo. Ingeniørarbejdet står den norske afdeling af danskejede Cowi for.

      - Begge markeder er rigtig interessante, og vi får mange henvendelser fra medlemmerne, siger Henriette Thuen, chef for Dansk Byggeris internationale afdeling.

      I Foreningen af Rådgivende Ingeniører siger administrerende direktør Henrik Garver, at de store i faget længe har opfattet Skandinavien som ét hjemmemarked, og det breder sig til de mindre ingeniørfirmaer.