Dankort-svindlere var måske styret af bagmand

Over halvanden million kroner lykkedes det - ifølge anklageskriftet - sidste år fem rumænere at være med til at stjæle fra andre folks konti, skriver DAGBLADET Roskilde.

Ved at sætte kameraer og såkaldt skimmingudstyr op ved Nordeas hæveautomater i blandt andet Roskilde, Ringsted, Køge og Sorø aflurede de koder og kortoplysninger og lavede falske kort til at hæve penge på.

I går begyndte retssagen mod de fem rumænere ved retten i Roskilde, hvor det kom frem, at anklagemyndigheden formoder, at rumænerne er en del af en større organisation med en hovedmand i England.

Frem til 10. juni sidste år, hvor de alle fem var blevet eller blev anholdt, satte nogle af dem udstyr op i 11 af Nordeas hæveautomater.

Skimmingudstyret læser kortoplysningerne, mens et kamera aflurer pinkoden, og ud fra de informationer, har gerningsmændene ifølge anklageskriftet lavet falske kreditkort, som efterfølgende har kunnet bruges til at hæve af andre folks kontoer.
De fem anholdte rumænere er to kvinder og tre mænd i alderen 24 til 42 år, og anklagemyndighedens opfattelse er, at den ene kvindes opgave har været at holde udkig, og den anden har hævet penge på de falske kort.

Mændenes opgaver har henholdsvis været at sætte udstyret op, teste det og være bodyguard og problemknuser for den af kvinderne, som skulle hæve penge.
Anklagemyndigheden regner med, at oplysningerne fra de aflurede kort er blevet sendt til en hovedmand i England.

I alt er der stjålet 1.574.500 kroner fra forskellige konti. Pengene er hævet over 1019 gange i hæveautomater i udlandet, mens kortene er blevet forsøgt brugt yderligere 2913 gange. Havde det lykkes, ville gerningsmændene have fået yderligere 3.373.000 kroner mellem fingrene.

Retssagen er indtil videre sat til at køre over otte dage. De næste dage skal bruges på at bevise de fem rumæneres færden blandt andet ved hjælp af informationer fra deres mobilselskaber, som afslører, hvor de har befundet sig, og hvornår de har talt sammen. Den ene af de rumænske mænd erkender delvist at have været med til at sætte udstyret op. Den ene af kvinderne erkender delvist at have hævet penge på de falske kort. Resten nægter de at have deltaget i. De tre andre rumænere nægter sig skyldige. Retssagen forventes indtil videre afsluttet 27. maj.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik