Dampradio føler sig udsat for chikane

Roskilde Dampradio mener, det er bevidst, at Roskilde Kommune først vil godkende foreningen som folkeoplysende, efter den er flyttet til nye, dårligere lokaler. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

I to en halv måned har Roskilde Dampradio regnet med, at den mandag den 20. juni ville blive godkendt som folkeoplysende forening, men i 11. time ser behandlingen ud til at blive udskudt til efter sommerferien. Og det er fatalt for foreningen.
Radioen skal nemlig senest 1. august være ude af sine studier på Kildegården og har fået stillet lokaler til rådighed i Gartnergården, hvor forholdene efter radioens opfattelse langtfra er tilfredsstillende. Hvis Dampradioen blev godkendt som folkeoplysende forening, ville kommunen skulle finde tilsvarende egnede lokaler til genhusning af radioen, men ved at udsætte godkendelsen fra folkeoplysningsudvalget møde i dag til det næste i slutningen af august, kommer flytningen til at ske på et tidspunkt, hvor kommunen ikke har samme forpligtelser.
Dampradioens chef, Erik Kofoed, sendte ellers ansøgningen med bilag til kommunen i begyndelsen af april. Men først 9. juni modtog en mail, hvor kommunen efterlyser yderligere oplysninger, der skal være kommunen i hænde senest den 14. juni. Den mail så Erik Kofoed ikke, før det er for sent.
- Mailen er sendt torsdag eftermiddag, hvor jeg var taget på pinseferie, og jeg fik kun pinsen at svare i! Det er ikke en fair behandling at give os, siger Erik Kofoed til DAGBLADET Roskilde.
Dampradioen har det seneste års tid følt, at kommunen var på nakken af den, og det bål er der båret nyt ved til.
- Når de først tager pengene fra os og bagefter tager vores lokaler, har man ikke fornemmelsen af, de gør noget for os, men imod os, så vi har nogle konspirationsteorier, det er klart. Og når de efter at have vores materiale liggende i to en halv måned beder os sende yderligere dokumentation så sent, at vi ikke kan nå at reagere, så tror vi, at datoen er valgt bevidst, siger Erik Kofoed.
Folkeoplysningsudvalgets formand, John Jacobsen, siger, han hælder til, at sagen bliver udsat på grund af mangelfulde oplysninger, og at han føler sig overbevist om, at sagen bliver gennemlyst meget nøje på udvalgets møde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik