Damhustorvet igen forsinket: Nu bliver stort projekt udskudt

Endnu en forsinkelse på byggeriet ved Damhustorvet betyder nu, at renoveringen af Roskildevej bliver yderligere udskudt.

Det fem etaper store renoveringsprojekt fra Damhustorvet til Tårnvej i Rødovre Kommune går ikke ligefrem efter planen.

For nylig meddelte Rødovre Kommune, at den planlagte indvielse det nye Damhustorv i februar måned var flyttet til den 4. april. Men heller ikke der kommer torvet til at stå klar.

Det skriver Rødovre Lokal Nyt.

Byggeriets entreprenør, Barslund, har i stedet meddelt Rødovre Kommune, at torvet først kan stå færdigt den 29. maj.

Damhustorvet skulle efter den oprindelige plan have stået klar til indvielse i december sidste år. 

Sådan ser der ud på torvet netop nu.

Borgmester truer med bøder

quote Det er meget utilfredsstillende, at de nu igen kommer med en revideret tidsplan. Derfor varsler vi nu bod, så de kan forstå, hvor nødvendigt det er, at processen bliver speedet op.

Erik Nielsen, borgmester i Rødovre Kommune

Tidligere har entreprenørerene undskyldt forsinkelserne med dårlige vejrforhold. Men den køber borgmesteren på ingen måde.

I stedet truer han med dagsbøder, hvis tidsplanen fortsætter med at skride.

- Det er meget utilfredsstillende, at de nu igen kommer med en revideret tidsplan. Derfor varsler vi nu bod, så de kan forstå, hvor nødvendigt det er, at processen bliver speedet op, siger borgmester Erik Nielsen fra Socialdemokratiet til lokalavisen og fortsætter:

- Det har højeste prioritet at få torvet gjort færdigt, så det bliver et hyggeligt sted, man kan slå sig ned, når vejret bliver godt.

Næste etape udskydes til 2019

De adskillige forsinkelser på byggeriet ved Damhustorvet får nu konsekvenser i den store renoveringsplan, hvor Roskildevej skal omlægges fra Damhustorvet helt ud til Tårnvej.

Næste etape i projektet var således renovering ved Veronikavej. Efter planen skulle dette var igangsat dette forår, men det bliver ikke til noget før 2019.

Onsdag besluttede Økonomiudvalget i kommunen at udskyde næste af de i alt fem etaper i det store renoveringsprojekt til næste år.

- Det er fuldstændig uacceptabelt at ombygningen af Damhsutorvet ikke er færdig og det giver ingen mening at begynde på anden etape af renoveringen af Roskildevej, når første etape ikke er færdig endnu, siger borgmester Erik Nielsen.

RENOVERING AF DAMHUSTORVET

  • Arbejdet på Damhustorvet gik i gang maj 2017 og skulle efter planen have stået færdig i december.
 
  • Den næste etape på Roskildevej fra Damhustorvet til og med krydset ved Veronikavej var planlagt til at gå i gang i foråret 2018. Det sker nu først i 2019.
 
  • Der er i alt fem etaper på strækningen, der bliver renoveret, fra Damhustorvet til Tårnvej.
 
  • Den første etape med Damhustorvet koster i alt 31,4 mio. kroner. Heraf betaler ejeren af Damhuskroen 2,8 mio. kroner gennem en frivillig udbygningsaftale med kommunen.


Kilde: Rødovre Kommune

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik