Dagens ’fangst’ i havnen: ”Det er deprimerende”

Dykkere fra Hovedstadens Beredskab fik samlet en masse skrammel op ad vandet

Alt godt fra havet Foto: TV 2 Lorry

Lørdag har det flere steder stået i oprydningens tegn i forbindelse med den globale ’World Clean Up Day’.

Hos Hovedstadens Beredskab var man trukket i dykkertøjet ved Kalvebod Bølge i København i forbindelse med en træningsøvelse, men brandmændene ville samtidig også gerne samtidigt gøre noget godt for miljøet.

Derfor ”fiskede” de i løbet af fire timer en masse skrald op fra havbunden, og det var ikke småting, der blev trukket op på landjorden.

Nogen der kan bruge en brugt cykel? Foto: TV 2 Lorry

Cykler, cykelstativ, dåser og flasker var en del af dagens fangst. Og så den største krabat af dem alle: En gammel gennemrustet indkøbsvogn.

00:41 Luk video

- Vi skulle alligevel have en dykkerøvelse i dag, og så tænkte vi, at vi samtidig ville bidrage med at fjerne noget af det skrald, der ligger i vandet, siger brandchef Poul Jensen fra Hovedstadens Beredskabs specialtjeneste.

- Man bliver lidt deprimeret, når man kigger ned på havbunden og ser dåseøl, computere, cykler, indkøbsvogne, trailere, biler og alt muligt. Det er som om, man tror, at affaldet forsvinder, bare fordi man smider det i vandet, men det gør det altså ikke. Det ligger nede på bunden og forurener ad pommeren til.

En gammel indkøbsvogn blev hevet op af vandet. Foto: TV 2 Lorry

En global bevægelse

 ’World Clean Up Day’ er en global bevægelse, hvor frivillige, organisationer og virksomheder går sammen om at samle affald på strande, i floder og skove og på gader og stræder.

Oprydningen startede i New Zealand og slutter 36 timer senere på Hawaii. Og i det tidsrum har millioner af mennesker altså arbejdet sammen om det samme mål: En ren og sund planet.

Et samlet billede af dagens fangst ved Kalvebod Bølge. Foto: Hovedstadens Beredskab

Dykkerne brugte fire timer på at Foto: TV 2 Lorry

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik