Aprilsnar: Se de sjoveste

1. april er ensbetydende med aprilsnar. Danske medier har siden 1900-tallet skrevet falske nyheder, vi bringer her et overblik.

Københavns Kommune: 20.000 sugemaller skal klargøre byens havnebade inden 1. juni.
Sugemallen har nemlig en helt særlig evne til at ’suge’ bakterier og andet skidt ud af vandet. De drages simpelthen mod bakterier.

- Den noget ucharmerende og lidt oversete fisk kan tilsyneladende noget, som forskerne først nu har fået øjnene op for", siger Lars Olsen, kurator på Den Blå Planet.

 
 

Furesø Avis: Ryanair skal flyve fra den gamle flyvestation i Værløse.
- Det er da fuldstændig fantastisk. Vi har flere gange ved særlige lejligheder bragt flyene tilbage til flyvestationen, men med aftalen med Ryanair kommer flyene nu for alvor tilbage, siger Mikael Boutrup, formand for Furesø Erhvervsforening.

Og borgerne skal ikke frygte støjen forlyder det.

- Nej nej, de vil ikke komme til at mærke det i særlig høj grad. Den nyeste udvikling gør det nemlig muligt, at flyene kan slukke motorerne ude over Øresund og derfra svæve ind over området og lande her næsten uden lyd, siger John Ingemann Allentoft (K), formand for plan-, miljø- og teknikudvalget.

 
 

Nordsjællands Politi: Narkokat er det nye våben mod stoffer.

- Nu udvider vi så efter hollandsk forbillede bemandingen i Nordsjællands Politis dyrehold med en såkaldt narkokat. Den specialtrænede kat kan snuse sig frem til narkotika, som man kender det fra narkohundene, men med visse fordele....

En af fordelene ved at bruge katte til netop dét arbejde er, at de har nemmere end hunde ved at komme ind i kroge og hjørner og på svært fremkommelige steder.

 
 

Netto: Netto åbner flyselskabet Jetto - Højtflyvende lavpris uden dikkedarer

Nyt lavprisflyselskab tager kampen op i dansk luftfart. Til sommer forventer det nye flyselskab Jetto at sende de første turister afsted og lover samtidig nemmere check-in, tax-free dagligvareshopping og spot-ture til eksotiske rejsemål

- Jeg har selv på egen krop mærket behovet for at rejse hyppigere, mere ubesværet og med flere valgmuligheder, der også tager højde for budgettet. Det skal være muligt for flere danskere at besøge vores nabolande og opleve mere”, siger Claus Juel-Jensen.

 

Han er ikke i tvivl om, at kundernes tillid til Danmarks største dagligvarekæde også kan få virksomhedens rejsesatsning godt fra land.

 

- Med vores erfaringer tror vi på, at det kan lade sig gøre at skabe et driftssikkert lavprisselskab med gode ”varer på hylderne” og glade medarbejdere, forklarer Claus Juel-Jensen.

 
 

National Museet: Kronborg Slot skal lejes ud via Airbnb.

Kronborg Slot, Hamlets hjem, er nu på Airbnb. For første gang i over 100 år åbnes der for overnatning på slottet, der er udnævnt som verdensarv af UNESCO. Anledningen er 400-året for Shakespeares død.

- Det er en skæv ide, der ser dagens lys, og en vidunderlig måde at fejre Shakespearejubilæet og dramaets tilknytning til Kronborg Slot. Der har ikke sovet nogen på slottet i over 100 år, så det bliver i sig selv en historisk happening”, siger Erik Als, der er slotschef på Kronborg.

 
 

Helsingør Dagblad: Fem meter høj fuckfinger bliver nyt vartegn

Formanden for kultur- og turismeudvalget, den socialdemokratiske Henrik Møller, glæder sig allerede. Han mener, at Helsingør Fingeren vil gøre kommunen berømt.

– Denne skulptur vil i den grad sætte Helsingør på landkortet og sikkert også verdenskortet. Den vil skabe så meget opmærksomhed omkring byen og kommunen, at det vil være en ubetalelig reklame for os. Og så kommer fuckfingeren, eller Helsingør Fingeren, også til at fungere som et statement til folk, når de kommer til vores by. Helsingør er ikke kun ude på at behage, forklarer Henrik Møller.

Prisen er 4,5 millioner kroner. Er det ikke lidt dyrt for en fuckfinger?

– Jo, det kan man sige. Men når man gør værdien op pressemæssigt, så er det faktisk en usædvanlig billig pris.

Og så det er jo bare et spørgsmål, om den skal pege mod København eller Sverige.

 
 
Foto: Helsingør Dagblad

Gaffa: Lukas Graham går solo – og skifter navn

– Folk tror alligevel, at jeg er solokunstner, og så kan jeg lige så godt gå all in, fortæller Lukas Forchhammer i et eksklusivt interview med GAFFA.

Har det også noget at gøre med, at du så ikke skal dele pengene med de tre andre?

– Nej, det har slet ikke været i mine tanker. Som Franz Beckerlee engang sagde: Jeg er ikke in it for the money.

- Jeg har tænkt på Luke the Duke, det bliver jeg jo allerede kaldt i forvejen. Eller Luke Skywalker, det er nærmest symbolsk for en mand, der har så meget succes som mig. Eller Luke de Luxe. Eller Lukas Fuckhammer, det er sådan lidt frækt og minder om mit rigtige navn. Eller Lucky Luke. Du kan også spørge læserne, om de har nogle bud, der er bedre.

Danske Bank:  Danske Bank er klar med Danske Dating.

Danske Banks helt nye dating app får kærlighed og økonomi til at gå op i en højere enhed.

 
 

Byen Forlag: Forlag køber det brune vesterbroværtshus Mc. Kluud.

Gode historier bringer folk sammen, øl bringer folk sammen. På bodegaer er der masser af gode historier - og masser af øl. Derfor har Byens Forlag købt den legendariske Vesterbro-bodega Mc. Kluud og vil fremover smide øl og bøger over disken i de brune lokaler på Istedgade 126.

Forlaget har i snart tre år drevet Byens Bogcafé i Istedgade 102, men tiden var inde til at rykke videre, forklarer forlægger og forfatter Thomas Aagaard Skovmand.

- Vi har længe haft lyst til at videreudvikle det koncept, vi har ført i Byens Bogcafé. Øl og gode historier hører jo nærmest sammen, så vi syntes, det var naturligt at kombinere forlagsdriften med bodegadrift. Vi bliver landets første bogbodega, og det er vi meget stolte af.

 
 

Albertslund Posten: Prins Henrik interesseret i nedrivnigsmodent boliger.

Ifølge APs oplysninger er prins Henrik meget interesseret i at kunne benytte Albo. Det bekræftes af kongehusets pressechef:

- Det har længe været et ønske for prinsgemalen, i forbindelse med hans otium, at kunne trække sig tilbage i omgivelser, hvor han har fred og ro og god plads. Det må man sige er tilfældet med Albo, hvor prinsgemalen kan have flere tomme lokaler for sig selv. Han blev meget begejstret, da han hørte om Albo, for det er også vigtigt for ham at være i omgivelser, hvor han ikke har befundet sig så meget tidligere, siger Lene Balleby.

Albos tomme lokaler har desuden vist sig at være særdeles velegnede til lagring af vin. Bygningen er udført i tyk beton, og dermed er lokalerne sikret en ensartet temperatur på 12 grader året rundt -  det er ideelt, når prinsens mange flasker af egen produktion fra Château de Caïx skal opmagasineres.

 
 

Roskilde Avis: Fjernvarmen er for varm.

Fjernvarmen til mange huse i Roskildes centrum er blevet for varm, så den ødelægger både rør og radiatorer i lejligheder, kontorer og butikker.

Problemet er opstået, efter at de nye rør blev lagt i Allehelgensgade og Palæstræde i forbindelse med ombygningen af Stændertorvet. De er simpelthen for effektive, så fremløbstemperaturen i det varme vand bliver for høj til de eksisterende anlæg.

Kilder i kommunen og forsyningen beklager meget den ekstra ulejlighed, men forklarer, at det ikke var til at vide på forhånd.

 
 

Karen Volff: Få en deodorant med snøfelduft.

Karen Volff er klar med virksomhedens første deodorant og med særlig, herlig duft !

 
 

Hvidovre Avis: Finhval med unge strandet i havn.

En finhval og hendes unger har forvildet sig ind i Kalveboderne. Tirsdag eftermiddag svømmede den ene hvalunge ind i Hvidovre Havn. Et hold marinebiologer arbejder nu på højtryk for at hjælpe hvalungen ud til sin mor

Borgmester Helle Sadelborgs kommunale kommunikationsafdeling har således udsendt en pressemeddelelse, hvor borgmesteren udtrykker stor glæde over det usædvanlige besøg.

- Jeg er meget glad for, at Hvidovre Kommune har fået besøg af en finhval og hendes unger. Det er med til at sætte Hvidovre på landkortet som børnenes og familiernes by. Det er selvfølgelig trist, hvis hvalungen ikke selv kan finde ud af havnen, men indtil videre synes jeg, at vi skal se det som en kæmpe oplevelse og et tegn på, at Hvidovres havnemiljø er så godt, at selv finhvaler kan finde på at lægge vejen forbi, udtaler borgmesteren i pressemeddelelsen.

 
 

Rødovre Lokal Nyt: X-Factor finale rykkes til Rødovre

Det er lykkes Rødovre Centrum, at få flyttet X-Factor finalen til Rødovre Centrum i anledningen af centerets 50-års fødselsdag i dag.

Rødovre Centrums direktør Jesper Andreasen løfter sløret for den gigantiske overrækkelse.

- Vi får hurtigt bygget en overdækning på vores tag-parkering, hvor der i løbet af dagen skal bygges studie og tilskuerpladser, som er en smart og mobil løsning,” siger Jesper Andreasen, som kalder aftalen med DR som et kæmpe scoop.

- Det er nok det største i Rødovre Centrums historie, men vi har også lettet godt på bankkontoen for at få aftalen i hus.

 
 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik