Dårlig lyd i Tivoli: Nu vil politikerne have skruet op

Gennem årene har Tivoli fået kritik for lydniveauet til fredagskoncerterne. I aften vil de københavnske politikere igen forsøge med en hjælpende hånd.

Krtikken haglede ned over Tivoli, da Nik og Jay spillede koncert. Lyden var for dårlig, lød det fra koncertgængerne. (arkivfoto) Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Kritikken var ubarmhjertig på de sociale medier, da Nik og Jay for få uger siden havde spillet årets sidste fredagsrockkoncert på Plænen:

- Hold nu kæft en dårlig lyd. Kære Tivoli I burde måske overveje, om I overhovedet burde have fredagsrock næste sæson, lød det i en ud af utallige kritiske kommentarer på Facebook.

 - Jeg er med på, at der er regler for, hvor højt der må spilles, men i aften slog I rekorden for dårlig lyd, skrev en anden.

Læs også Tivoli efter heftig kritik: Skifter navn på forlystelse

Krikken gør indtryk

Og Tivoli tog da også kritikken til efterretning:

- Det gør indtryk på os, når vores gæster siger, at de godt kunne tænke sig, at vi skruede en lille smule op for musikken, så vi fik lidt højere lyd. Og det er jo ikke kun gæsterne, som siger det - det er også anmeldere og de musikere, som skal spille her i haven, siger underdirektør i Tivoli, Dorthe Barsøe i dag.

Kritikken nåede også til Københavns Rådhus. Og i aften beslutter et flertal af partierne højst sandsynligt at dykke ned i juraen for at få ændret Tivolis miljøgodkendelse:

Læs også Elendig lyd i Tivoli: Nu har politikerne en løsning

Politiker: Vores fornemste opgave

 - Det, vi beder om, er, at vi nu som kommune går ind og undersøger det. Og det synes jeg simpelthen ikke er for meget forlangt i forhold til den glæde, det kan bringe, hvis vi kommer igennem, siger Beskæftigelses- og Integrationsborgmester, Anna-Mee Allerslev fra De Radikale, som er en af forslagsstillerne.

For to år siden gav Københavns Kommune dispensation til et højere lydniveau. En dispensation, som det daværende Natur- og Miljøklagenævn lynhurtigt underkendte, da hensynet til naboerne var vigtigere. Nu forsøger politkerne så igen:

- Det, der er vores politiske opgave i sådanne sager, det er at gøre alt, hvad vi kan - inden for lovgivningens rammer og sørge for, at for eksempel Tivoli får mulighed for at spille  nogle ordentlige koncerter, siger Anna-Mee Allerslev.

Læs også Tivoli efter heftig koncert-kritik: Der var sat ekstra højtalere op

Musiker: Som striptease i mørke

Uffe Savery - nogen kan huske ham fra Safri Duo - er chef for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester. Han har selv spillet på Plænen i Tivoli og kender ligesom andre musikere alt til følelsen efter en fredagsrockkoncert:

- Når man er musiker, vil man gerne have, at folk kan opleve det, man sender ud. Det (fredagsrockkoncerter i Tivoli, red.) er lidt ligesom striptease i mørke, ikk´? 

03:23

De Københavnske politikere stemmer i aften om at, hvorvidt Tivoli skal have lov til at skrue oop for lyden til koncerter. Men det kan vise sig, at kommunen slet har lov til at træffe den beslutning.

Luk video

Kritikken af lydniveauet i Tivoli har varet i mange år. Uffe Savery forstår godt, at flere store danske kunstnere nægter at spille i Tivoli, før der bliver gjort noget ved lydniveauet.

 - Det er lige i underkanten til, at man kan mærke musikken. Og musik kommunikerer jo emotionelt ind i dit nervesystem. Og på den måde skal man ligesom kunne mærke det , siger Uffe Savery.

Læs også Publikum rasende på Tivoli efter Nik & Jay-koncert

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret