Cybersikker fra barnsben

Skal du arbejde mellem jul og nytår, så passer vi dit barn og lærer det om cypersikkerhed, Sådan lyder tilbuddet til IT-virksomheden ATEAs ansatte.

- Jeg har lært at kode musik og noget om at lave et sikkert password, siger Viola Johansen på 9 år. Hun er med far på arbejde i ATEA, en IT-virksomhed, der arbejder med IT- løsninger for både private, erhverv og det offentlige.

Der spilles Counter Strike, FIFA og der bliver leget med virtual reality i hele  underetagen af IT-virksomheden ATEA´s domicil i Ballerup. I tre dage er der arrangeret virskomhedspasning af børn af de ansatte. Der er meldt 100 børn til cyperjulebørnehaven i hver af de tre dage det løber over.

Og der er både leg og læring - på den sjove måde - med på programmet.

- Det er vigtigt at børn lærer fra barnsben hvordan man færdes på nettet, siger Kim Høse, IT-sikkerhedschef hos ATEA, om programmet for cyber-jule-børnehaven, som den kunne kaldes. 

Kod en drone og leg med klodser

Det handler både om at lære at undgå virus og hackere. Men også om at lege, spille brætspil og klippe klistre i de tre dage cyberjulebørnehaven varer.

Der er både lege og små oplæg om hvordan man selv kan have kontrol med sine data på nettet. Men også om hvordan man selv vokser op og evner at færdes fornuftigt og ansvarligt over for andre på nettet:

- Det vi har snakket om i dag er passwords. Men det er også et spørgsmål om at de lærer at beskytte sig selv ved at få opdateret deres computer eller tablet. Få et antivirusskjold på, sådan så man kan beskytte sig. Hvis de lærer at stille de spørgsmål og de krav derhjemme, så er det godt at lære det. Også selv om børnene er små, siger Kim Høse.

Ideen til temaet for cyberjulebørnehaven kommer af at året 2017 har været præget af alvorlige angreb på både virksomheder, stater og privatpersoner.

Digital anmeldelse med et smil

Skulle børnene blive trætte af at kode robotter, så er der film og popcorn på programmet. Og så kan børnene anmelde hvor underholdt de føler sig i løbet af de tre dage. Digitalt, naturligvis. Man stiller sig op foran en skærm med ansigtsgenkendelse, og så smiler man lige så meget som, man synes, er passende. Så analyserer programmet bag graden af dit smil og sender en karakter til ATEAs arrangører af cyperbørnehaven.

Viola Johansen syntes bare det er hyggeligt at være med far på job, men hun kan også bruge læringen til noget:

- Jeg kan godt bruge de koder vi lærte i dag til at lave mit kodeord om, siger Viola Johansen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik