Cyklistforbund opfordrer hoteller til at guide uerfarne cykel-turister

Cyklistforbund opfordrer hoteller og cykeludlejningsvirksomheder til at guide turister til den danske cykelkultur, inden de kastes ud i den.

Det er sommer, og det får rigtig mange turister til at vælge den tohjulede, når de skal rundt i København. 

quote De skal huske at være hensynsfulde over for andre cyklister. Det skal nævnes igen og igen.

Erik Hjulmand, formand for Cyklistforbundet København

Men i takt med, at der er kommet flere bycykler og private cykeludlejningsfirmaer, så er der også et stigende antal turister på cykelstierne - og det kan godt skabe lidt udfordringer. 

- Mange af de turister, der kommer til Damark, kender ikke den cykelkultur, vi har. Altså de er ikke vant til fra deres hjemland, at der er så mange der cykler i forhold til andre transportmidler, så de ved ikke, hvordan de skal gebærde sig, siger Erik Hjulmand, formand for Cyklistforbundet København til TV 2 Lorry. 

Ifølge TV 2 har cykeludlejningsvirksomheden, Donkey Republic, oplever en fordobling af udlejede cykler i 2018.

Brug folder

 

For er man ikke vant til at drøne rundt i ens hjemby, så kan det være svært at vide, hvor man præcis må køre, og hvornår man skal huske at række en arm i vejret. 

Derfor er det - ifølge Cyklistforbundet - rigtig vigtigt, at man husker at klæde kunderne godt på til turen, hvis man er en af dem der udlejer cykler.

- Mange tænker: Nu kommer vi til cykelbyen København, så skal vi selvfølgelig prøve at cykle. Det kan man vel godt sætte sig ind i. Men det lille ekstra med nogle gode tips, inden man sætter sig op på en cykel, det er en rigttig god ting.

Han henviser til en folder, som Københavns Kommune har udarbejdet, der på engelsk beskriver de basale cykelregler. Den kan hoteller og cykeludlejere give til turister, inden de begiver sig ud i trafikken.

- Den fortæller turisterne, at de skal huske, at de ikke er de eneste på cyklister i København. De skal huske at være hensynsfulde over for andre cyklister. Det skal nævnes igen og igen - og jeg tror, at mange hoteller tager de her foldere til sig og giver råd. Det kan vi kun bakke op om, siger han.

Se et uddrag af cykelguiden her:

 
 
Foto: Københavns Kommune

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik