cyklister sidder fast i cykelkøer

Argumentet om at tage cyklen for at undgå at sidde fast i trafikpropper holder ikke mere i København. Det er nemlig blevet hverdag at sidde fast i cykelkøer, skriver metroXpress. Men det skal være slut, mener byens teknik- og miljøborgmester

En stor flok cyklister kommer trillende ned ad Torvegade mod det røde lys ved Christianshavns Torv i København. Lyset bliver grønt, og en del af cyklisterne speeder op og stryger let gennem krydset. Omkring 50 cyklister når med over, mens de sidste må holde tilbage, da lyset igen bliver rødt. 20 meter længere nede ad vejen holder en anden stor gruppe af cyklister også for rødt.
Argumentet om at tage cyklen for at undgå at sidde fast i trafikpropper holder ikke mere i København, hvor reelle cykelkøer er blevet dagligdag. Men det skal være slut, mener byens teknik- og miljøborgmester, Bo Asmus Kjeldgaard (SF) til metroXpress.
»Det skal være hurtigere at krydse byen på cykel. Man skal ikke stoppe op hele tiden på grund af for mange cyklister. Der skal være et bedre 'cykelflow',« siger han og remser nogle konkrete løsningsforslag op:
»Vi skal have sikrere ruter, bredere cykelstier, grønne bølger for cykler og flere cykelparkeringspladser.
Hos Dansk Cyklist Forbund savner direktør Jens Loft Rasmussen, at der bliver bedre plads til 'social cykling': »Det største problem er, at man ikke kan køre og tale samtidig. Det kræver en cykelsti i tre spor. To spor, hvor man kan køre og snakke, og så et overhalingsspor.«