"Det kan de ikke være bekendt": Cyklister i protest mod manglende cykelsti

På grund af svigtende salg af grunde i Vinge mangler der penge i kommunekassen i Frederikssund. Derfor sløjfes planlagt byggeri af cykelsti.

En stor gruppe cyklister var i går samlet på havnen i Kulhuse for at vise deres utilfredshed med manglende kommunal støtte til en ny cykelsti.

Der var ellers afsat 15 millioner kroner til en ny cykelsti, som skulle gå fra Kulhuse Havn til Jægerspris Slot, men pga. manglende salg af grunde i Vinge, er pengene til cykelstien trukket tilbage.

quote Vejen er smal, og der kører mange biler og tung trafik. Det gør, at der opstår mange farlige situationer på landevejen.

Anja Bisp Pedersen, Borger, Frederikssund

En af de cyklister, der var mødt op til arrangementet, var Anja Bisp Pedersen. Ligesom sine medborgere er hun bekymret for, at der alligevel ikke kommer en cykelsti på strækningen, som cyklisterne i dag kørte på i samlet flok for at vise deres utilfredshed.

- Først tænkte jeg bare: Ej, det kan de ikke være bekendt. Vejen er smal, og der kører mange biler og tung trafik. Det gør, at der opstår mange farlige situationer på landevejen. Det er skuffende, at pengene til en cykelsti ikke er der alligevel, siger hun.

Borgmester i Frederikssund John Schmidt Andersen siger til TV 2 Lorry, at han er ærgerlig over den manglende økonomi til cykelstien, men at projektet kun er sat på pause og igen kan komme på tale til næste budgetaftale.

Men det hjælper ikke de bekymrede cyklister på strækningen, der har brug for en cykelsti her og nu.

- Jeg havde glædet mig til at cykle afsted med mine børn til børnehaven i Jægerspris, men det tør jeg ikke uden cykelstien. Det er simpelthen for farligt med en 5-årig, siger Lydia Vohs til TV 2 Lorry.

- Man opnår præcist det modsatte nu her, hvor der i stedet kommer flere billister, når folk ikke tør cykle på strækningen. Og de tør især ikke cykle der med deres børn, siger Ivar Tønnesen fra Dansk Cyklistforbund. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik