Cykler tager plads fra handicappede

Siden januar har det været gratis at tage cykel med S-toget. Det har skabt trængsel i togenes flexrum. Handicap-organisationer råber vagt i gevær, og DSB skal redegøre for sagen over for trafikministeren. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mængden af cykler i S-togene er steget voldsomt, siden DSB den 16. januar sløjfede cykelbilletterne. Ofte oplever faste passagerer i togene, at flexrummene - især det forreste er fyldt godt op med cykler - langt flere end de otte, der er stativ til. Og det skaber problemer for handicappede og bevægelseshæmmede, påpeger formanden for Dansk Handicap Forbunds Bygge- og Trafikpolitiske udvalg, Claus Bjarne Christensen.
- Vi har intet mod de gratis cykler, men DSB har en forpligtelse til, at alle kan bruge toget. Og mange med handicap har ikke andre transportmuligheder end toget. Vi har peget på, at der bør være reserverede pladser til gangbesværede i toget, som der er i busserne, og vi har taget sagen op i DSB's handi-
cappanel, siger han.
Her bliver sagen dog ikke behandlet, før transportministeren har meldt ud. Han har i et svar til Folketingets Trafikudvalg sagt, at han forventer, at DSB løser problemet på en hensigtsmæssig måde, og han har bedt DSB om en redegørelse om forholdene for kørestolsbrugere som følge af cykelordningen. En ordning som foreløbig løber som et forsøg året ud.
Salgsdirektør for DSB S-tog Niklas Marschall mener, at det handler mere om adfærd end om manglende kapacitet i togene.
- Det antal kundehenvendelser, vi har fået omkring de mange cykler, gør os ikke bekymrede. Selvfølgelig skal der være plads til handicappede. Vi skal have plads til alle. Men vore tællinger viser, at nok kan der være enkelte myldretidsafgange, hvor der er fyldt op. Men ellers er der kapacitet i togene. Problemet er, at cyklisterne ikke fordeler sig i alle togets flexrum. Derfor har vi siden sommerferiens start kørt en adfærdskampagne over for passagererne for at få en bedre spredning, og det, mener jeg, allerede har hjulpet, siger Niklas Marschall.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik