Counter Strike-danskere vinder kæmpe hæder i London

Ny Major-titel og en præmiesum på 3 millioner kroner; De danske e-sportsmestre Astralis vinder verdens største Counter-Strike turnering i London.

Det danske e-sportshold Astralis løfter Major-pokalen for anden gang efter stor sejr i London. Foto: Astralis

Det danske e-sportshold Astralis slår igen fast, at de er blandt verdens bedste til Counter-Strike.

At vinde en Major én gang er stort, men at vinde en Major to gange er helt vildt

Lukas ’gl1ve’ Rossander, In-game leader, Astralis

Søndag vandt de verdens største Counter-Strike turnering, den såkaldte FACEIT Major. Astralis mødte ukrainske NaVi i finalen, men var rivalerne så overlegne, at de vandt i to runder, med 16-6 og 16-9. Det hele foran 8.500 tilskuere.

Det sikrer danskerne endnu en Major-titel og en præmiesum på hele 3 millioner kroner.

Læs også International hæder: Årets esportshold er fra Danmark

Verdensklassespillere

Op til finalen, der blev afholdt på berømte Wembley Arena i London, fulgte TV 2 Lorry topholdet i deres forberedelser; se det her.

- Jeg er så sindssygt glad for at være på det her hold af verdensklassespillere. Det her skal helt sikkert fejres med et kæmpe brag!, sagde holdets yngste spiller Emil ’mag1sk’ Hoffmann, der kunne løfte Major-pokalen for første gang.

Den rutinerede in-game leader Lukas ’gl1ve’ Rossander var også en glad mand efter sejren og sendte en stor hilsen ud til holdets fans.

- At vinde en Major én gang er stort, men at vinde en Major to gange er helt vildt jo. Og så med så mange Astralis fans. Det kunne ikke være bedre. De har været så vilde hele vejen, og de fortjener det her! siger han.

Læs også Modeikoner, millioner og mange følgere: Så store er Astralis

Ny turnering lige om hjørnet

Det hæderkronede e-sportshold skal allerede næste weekend i aktion igen. Over lørdag og søndag d. 28-29. september deltager de i BLAST Pro Series i Istanbul.

Du kan opleve Astralis på hjemmebane til november, hvor Royal Arena åbner for 12.000 tilskuere og danner rammen om næste stop efter Istanbul i BLAST Pro serien.

Se TV 2 Lorrys søndagsmagasin om Astralis her:

15:02

De er blandt verdens absolut største esportsstjerner og for få uger siden blev deres hold, Astralis, kåret som Årets Counter Strike Hold til det internationale Esports Awards.

Luk video

Se afgørende runde fra FACEIT Major her:

Astralis vs NaVi FACEIT Major 2018 Grand Final Map 2 OverpassTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik