Corona skærer toppen af kransekagen - bogstavelig talt

Forsamlingsforbud betyder mindre nytårsfester, lyder ræsonnementet – og derfor er der ikke salg i de store kransekager.

Først røg julefrokosten, siden måske endda den store familiejul – og nu står endnu en elsket højtid for døren, som måske også må aflyses i sin vante form.

2020 har i sandhed stået i coronaens tegn, og selv ved årets sidste store højtid – nytåret – har den smitsomme virus fortsat sit tag i danskerne, traditionerne – og nu endda i nytårstraditionen over dem alle: Kransekagen.

Den bliver simpelthen mindre i år, forklarer Erik Ellitsgaard, der er oldermand for Københavns Bagerlaug til TV 2 Lorry.

- Som med så meget andet, er det meget almindeligt i disse tider, at tingene er anderledes.

- Generelt har vi haft færre store festkager det seneste år. Tidligere fik vi tit bestillinger på kager til mellem 20 og 50 personer. Men de er nærmest forsvundet nu, siger oldermanden.

- Vi tror, at vores kunder i høj grad har måtte aflyse

Hos den traditionsrige københavnske bagerkæde Reinh. van Hauen har man i år valgt at droppe de overdådige kransekagetoppe, som er beregnet til store nytårsselskaber.

Bagerierne tror simpelthen ikke på, at de store nytårsselskaber bliver afholdt, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi fjerner faktisk de store populære 14- og 16-ringskransekagetoppe fra butikkerne, fordi vi tror, at vores kunder i høj grad har måtte aflyse de traditionelt store nytårsfester.

- Til gengæld kommer vi til at bage mange flere af de små kransekager, lyder det fra ejer og direktør af bagerkæden i fjerde generation, Klavs van Hauen.

Sådan lyder tendensen ifølge oldermanden for Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard, på langt de fleste bagerier og konditorier landet over.

- Ud fra devisen om, at der er corona og forsamlingsforbud og det ene og det andet, så sælger man ikke de store ting. Der er simpelthen ikke salg i det. Det er mere til hr. og fru Hansen, der sælges for tiden, siger han til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

vaccine

playRegion har fået vacciner til at række langt – nu får Halsnæs ekstra vacciner

20200823-130606-A-1920x1280we

playKommunes forældre slipper for at betale for daginstitution, hvis børnene holdes hjemme

Pernille Beckmann og Kent Max Magelund

playKommuner får adgang til smittedes cpr-numre: Uenighed om hvor langt de bør gå

plejecenter rosenhaven ballerup

27 smittet på plejehjem – er netop blevet vaccineret

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere