Copenhagen Marathon håber på at få startskud - men det bliver helt anderledes end før

Arrangørerne bag Copenhagen Marathon melder nu ud, at de fortsætter planlægningen af løbet. Dog i en mere corona-venlig udgave.

Det er nok gået de færreste næser forbi, at mange events, festivaler og arrangementer fortsat står på usikker corona-grund.

Det gælder også for Københavns store løbs-trækplaster, Copenhagen Marathon, der efter planen skal afholdes den 16. maj. 

Med myndighedernes velsignelse håber arrangørerne, at løbet bliver en realitet. Derfor har man nu udarbejdet en plan, som betyder en mere corona-venlig udgave af løbet.

- Det er den eneste måde, hvor vi ikke skal aflyse, men hvor vi reelt har mulighed for at kunne gennemføre. Hvis vi skal have en realistisk chance, så bliver vi nødt til at tilpasse os, og underlægge os nogle af de restriktioner, som vi forventer kommer senere, siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Atletik og Løb, som står bag det store event.

Et anderledes maraton

De nye corona-venlige tiltag indebærer blandt andet en ny start og en helt anderledes rute.

- Vi rykker starten fra Islands Brygge til Øster Allé, så vi kan skabe den nødvendig plads. Derudover forkorter vi ruten, så løberne skal løbe flere gange rundt på samme stræk. Normalt løber de forbi smalle steder, men det laver vi om, forklarer hun.

Ruten bliver en 14 kilometer lang rundstrækning, der blandt andet fører løberne gennem bydelene Østerbro, Indre by og Nørrebro.

quote Vi vil strække os langt for de deltagere, der kommer. Det er dem, vi brænder for.

Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Atletik og Løb

Normalt plejer løberne at hente forplejning, numre og medaljer forskellige steder. Men også det bliver ændret.

- Vi skal sikre, at der er så få kontaktpunkter som muligt, så man får al forplejning og service i én pose. Selv medaljen vil ligge i posen, hvilket er ret trist for maratonløberne, som har kæmpet for at få den om halsen, siger Dorte Vibjerg.

Færre deltagere

Maratonløbet har international karakter, og mange løbere og turister valfarter normalt til fra nær og fjern, men i år forventer Dorte Vibjerg et væsentlig nedsat fremmøde, hvis løbet altså bliver afholdt.

- Vi ved, at mange deltagere ikke kommer på grund af rejserestriktionerne, så vi står med lavere deltagergrundlag. Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi vil strække os langt for de deltagere, der kommer. Det er dem, vi brænder for, siger hun.

Det store løb har normalt op til 13.000 deltagere. Her udgør de internationale deltagere mere end 40 procent.

Det kommer til at se noget anderledes ud end her, hvis Copenhagen Marathon får lov til at løbe af stablen i år.
Det kommer til at se noget anderledes ud end her, hvis Copenhagen Marathon får lov til at løbe af stablen i år.
Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Vaccinepas

Udover alle de nye tiltag, så peger Dorte Vibjerg på endnu en vigtig spiller, der skal gøre det muligt at komme i mål med et corona-sikkert maraton i København.

- Vi kigger meget på vaccinepasset, for det tror vi bliver meget afgørende, og ellers vil vi være i stand til at afvikle løbet ved at bruge negative corona-tests, forklarer hun.

Hvis myndighederne godkender planen, bliver det den 42. udgave af Copenhagen Marathon.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik