"Copenhagen Skills" var en kæmpe succes

På to dage har 30.000 måske kommende håndværkere været forbi uddannelsesmessen Copenhagen Skills.

Den netop overståede uddannelsesmesse "Copenhagen Skills", som fandt sted onsdag og torsdag i Bella Center på Amager, blev et kæmpe tilløbsstykke.

Messen er målrettet elever fra 8., 9. og 10. klasse - men i år fik messen også besøg af flere forældre end nogensinde før, som kom for at udforske erhvervsuddannelserne sammen med deres børn.

På messen kan alle interesserede stifte bekendtskab med, hvordan kompetente hænder eksempelvis arbejder med skifer og "sætter en kransekage sammen. Eller få et indblik i, hvad det indebærer at starte i lære som for eksempel murer, tømrer eller industritekniker.

For eksempel når man er industriteknikerelev hos NEXT i København, som Ayman Barakgi.

quote Det er, at tage det, som du har i hjernen, det du tænker på, og  så få det i hånden. Noget du kan  røre ved.

Ayman Barakgi, industriteknikerelev, NEXT København

Han står ved en maskine, hvor han omsætter en egen idé til et 3D-print.  

- Det er, at tage det, som du har i hjernen, det du tænker på, og  så få det i hånden. Noget du kan røre ved.  Det er dine tanker, der kommer i dine hænder på den måde. 

Eventen er netop rettet mod eleverne i udskolingen. Dem der skal beslutte sig for, hvor det næste skridt på uddannelsesstigen skal føre dem hen.

Der er brug for de unges arbejdskraft

Formanden for Copenhagen Skills, Ole Heinager kender mange brancher, der skriger på de unges arbejdsskraft.

- Vi har brug for hænder indenfor social - og sundhedsområdet. Der mangler rigtig mange hænder netop der. Vi mangler indenfor restaurationsbranchen. Kokke og så videre. Bygge - og anlæg skriger også på unge mennesker, der vil ud og have en uddannelse der. Der er mulighed for at få arbejde med det samme. Og så er der også job indenfor industrien.      

Det erhvervsskolerne i hovedstadsregionen, alle UU-Centre og Region Hovedstaden, som er gået sammen om den fælles 3-årige indsats i form af uddannelsesmessen "Copenhagen Skills"

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik