Copenhagen Pride mindes terror-ofre foran USA´s ambassade

Flere steder i København kan man mindes de mange ofre, der mistede livet i en massakre i Florida.

Når der mandag aften bliver tændt lys for de mange ofre fra skyderiet i Florida, er det både den amerikanske ambassade og Copenhagen Pride, der bakker op om mindehøjtideligheden.

Foran USA's ambassade på Østerbro i København, er der allerede mandag morgen lagt bunker af blomster, og klokken 20.30 ventes hundredvis af mennesker at stimle sammen for at holde et minuts stilhed. Både for de omkomne og deres pårørende.

Selv om det er LGBT-miljøet, der har arrangeret begivenheden, så er den amerikanske ambassadør Rufus Gifford glad for at kunne deltage og bakke op.

- Jeg synes, det er et fantastisk initiativ. I en tid med stor sorg, er der brug for solidaritet, og det er næsten bedst, når det udspringer fra miljøet selv, siger han.

LÆS OGSÅ:  Københavnsk homo-parade får lunken modtagelse i Hirtshals

Derfor er det ikke kun lys og blomster, der vil pryde foran ambassaden. Også regnbueflagene bliver svinget for at ære de mange homoseksuelle, der mistede livet, da gerningsmanden massemyrdede gæsterne på homobaren Pulse i Orlando.

Derfor får ceremonien officiel støtte fra Copenhagen Pride og mediet Out & About, der skriver om det homoseksuelle miljø.

Både den amerikanske ambassadøren selv og Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride, vil tale til arrangementet. Og det er en opgave, som Gifford er stolt af at blive tildelt.

- Jeg kan ikke forestille mig, at jeg ikke skulle deltage, da jeg både er amerikaner og homoseksuel. Det er en ikke bare en forpligtelse, men også noget, jeg har lyst til, siger han.

Derudover får de selskab af Pia Olsen Dyhr, formand for SF, Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester for Enhedslisten i København, og Tommy Petersen, medlem af De Radikale i Københavns Borgerrepræsentation.

Det vækker glæde på den amerikanske ambassade, at opbakningen til arrangementet er bred, og at borgerne støtter initiativet.

LÆS OGSÅ:  Retssag: Homoer i støttedemo for Manu Sareen
 

- Vi har modtaget hundredvis henvendelser. Der er tusindvis af hjerter på min Facebook profil, og hvor folk ellers kan få fat i mig, siger ambassadøren, der også selv opdagede at Copenhagen Pride-arrangementet på Facebook.

- Sociale medier er ikke altid fantastiske, men på en dag som i dag, er det en fantastisk mulighed for at udtrykke solidaritet og støtte, fortsætter han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik