Copenhagen Pride ændrer den sædvanlige rute

Copenhagen Pride, der afholdes i august, ændrer sin rute i år.

Copenhagen Pride starter i år som altid ved Fredriksberg Rådhus, men ruten er justeret en smule.

quote Hos Copenhagen Pride er vi endt med at se utrolig meget frem til den lille afstikker som paraden laver i år.

Thomas K. Rasmussen, Copenhagen Prides kommunikationschef

Selvom en gruppe i lang tid har råbt på, at Copenhagen Pride burde gå igennem Nørrebro, er der tale om en væsentlig mindre ændring, når paraden løber af stablen den 19. august.

Paraden plejer at gå nedad Vesterbrogade, men da vejen er offer for en større omgang vejarbejde, har man valgt at ændre turen og i stedet gå ad Frederiksberg Allé, skriver Out & About.

- Da et større vejarbejde på en del af Vesterbrogade ville besværliggøre paraden, har vi besluttet at Copenhagen Pride Parade i stedet svinger ned ad Frederiksberg Allé i år, og kommer ind på Vesterbrogade ved Værnedamsvej, siger Copenhagen Prides kommunikationschef Thomas K. Rasmussen til Out & About. 

Sådan ser Frederiksberg Allé ud til dagligt.
Sådan ser Frederiksberg Allé ud til dagligt.
Foto: Nils Meilvang - Scanpix

Paraden gås kun på den nederste del af Vestebrogade tættest på Indre by, derefter til venstre ad Hammerichsgade, forbi Jamers Plads og mod Københavns Rådhusplads ad Vestervoldgade.​

- Hos Copenhagen Pride er vi endt med at se utrolig meget frem til den lille afstikker som paraden laver i år, ikke mindst fordi man fra Frederiksbergs side har valgt at sætte regnbueflag og dannebrog op side om side hele vejen ned ad Frederiksberg Allé. Vi er sikre på, at det kommer til at blive et smukt syn, siger Thomas K. Rasmussen til Out & About. 

Man forventer at vende tilbage til Vesterbrogade næste år.

Hele ruten er 3,3 kilometer lang, og det forventes at tage to timer fra første gruppe forlader Frederiksberg Rådhus til de ankommer til Rådhuspladsen, hvor der vil være et stort show.

Copenhagen Pride finder sted den 19. august. Paraden starter klokken 13.00. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik