Coop får grønt lys til at drive bank

I løbet af efteråret kan du få bank i brugsen. Coop har fået tilladelse til at drive bank af Finanstilsynet.

Så er det vist - fra efteråret kan du gå i brugsen og ordne dine bankforretninger. Coop har fået lov til at drive bank, oplyser koncernen.

Det er Finanstilsynet, der har sagt god for, at Coop Bank kan åbne i løbet af efteråret 2013.

- Den (licensen, red.) er en vigtig milepæl på vej mod lancering af vores egen bank. Men der er stadig et intensivt arbejde foran os, før vi kan åbne over for kunderne, siger bestyrelsesformand for Coop, Lasse Bolander, i pressemeddelelsen.

Det bliver Allan Nørholm, der blandt andet er tidligere medlem af direktionen hos Sydbank, som kommer til at stå bag roret i den nye bank.

En bank for danskere, der kan lide enkle produkter til attraktive priser

- Med Allan Nørholm får vi en direktør med 22 års bankerfaring og de nødvendige personlige- og ledelsesmæssige kompetencer til at stå i spidsen for lanceringen af Coop Bank, lyder det fra Lasse Bolander.

Det var på Coops landsråd i april, at planerne om bankforretningen kom for dagens lys. Og Bolander lovede i den forbindelse, at kunderne får "en enkel og gennemskuelig bank".

- En bank til danskere, som kan lide enkelte produkter til attraktive priser. Ikke noget med at pakke tingene ind og give mere rabat jo flere produkter, man køber. Det skal være enkelt, sagde han til Ritzau.

Mulighed for at gå i banken i Irma, Kvickly mfl

Det er meningen, at danskerne i starten kan få de mest gængse bankydelser: Lønkonto, opsparingskonto, kreditkort og kassekredit.

Banken vil først og fremmest være en netbank, men med Coops 1200 butikker bliver der ligeledes mulighed for at "gå i banken" i sin lokale brugs, Irma, Kvickly eller Fakta.

For at få danskerne til at tænke på Coop som en bank og ikke kun et sted, hvor man foretager sine indkøb, vil koncernen have fat i dem, der i forvejen bruger Coop.

Coop har 1,3 millioner medlemmer, og derudover er der fem millioner kunder igennem butikkerne hver uge. Det er meningen, at man ud over gode tilbud på mælk og vaskepulver kan få attraktiv rente på en kassekredit eller et indlån.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere