Containerby får beboere: 164 studerende får nyt hjem

En containerby med studieboliger til unge i København er en realitet. Onsdag fik de nye beboere nøglerne til deres nye hjem.

På Refshaleøen er Danmarks første flytbare studieboliger nu klar til indflytning.

Onsdag fik de første beboere i Københavns containerby nøglerne til de 20 kvadratmeter store værelser, men først senere på måneden kan de flytte endeligt ind.

quote Jeg har store forventninger og forhåbninger om, at der bliver et godt fællesskab herude

Eliza Torndahl, kommende beboer i CPH Village

Prisen for en containerbolig ligger på 3.850 kroner, og får den pris får du både havudsigt, eget værelse og køkken. Badeværelset skal deles med en anden beboer, der har værelse i samme container.

- Jeg har store forventninger og forhåbninger om, at der bliver et godt fællesskab herude. Især at de unge kan inspirere de gamle, og de gamle kan inspirere de unge, siger Eliza Torndahl, der er en af de heldige, som flytter ind i CPH Village. 

Københavns Kommune er den første i Danmark, der udnytter den nye planlovs mulighed for at placere studieboliger midlertidigt på tomme arealer.

Ifølge hovedstadens Teknik- og Miljøudvalg skal København have så mange midlertidige studieboliger som muligt, hvis de bidrager positivt til omgivelserne og byen, ligesom det er et krav, at der foreligger en exit-strategi for brugen af dem.

Strategien behandles af Økonomiudvalget allerede den 7. november og når herefter Borgerrepræsentationen den 30. november. 

2.000 inden 2020

Projektet CPH Village, som står bag den eksperimenterende boligform, har planer om at bygge 2.000 containerboliger rundt omkring i København på tomme grunde, hvor der ikke er aktuelle planer om nybyggeri.

Det kan udover på Refshaleøen for eksempel være i Nordhavn eller i Sydhavnen.

- Som overborgmester ser jeg det som min allervigtigste opgave at sikre et blandet København med boliger, som er til at betale – også for studerende. Med de nye midlertidige studieboliger på Refshaleøen kan unge få en god og billig bolig midt i et af havnens nye byområder med fantastisk byliv og kultur, siger overborgmester Frank Jensen (S), der onsdag indviede containerbyen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik