Coloplast afviser fusk med EU-millionstøtte

Coloplast afviser beskyldninger om misbrug af EU-midler på 45 millioner kroner til at flytte job til Ungarn.

Siden 2008 har op mod 600 danske medarbejdere mistet deres job i Coloplast i Danmark, fordi arbejdet er blevet flyttet til Ungarn og andre lande med billigere arbejdskraft.

Samtidig har den danske medicovirksomhed modtaget 45 millioner kroner i støtte fra EU, skriver Fagbladet 3F. EU's regler forbyder støtte til produktion, der flyttes ud af landet.

Det har fået en række danske EU-politikere fra Dansk Folkeparti til Folkebevægelsen mod EU til at kræve, at Coloplast betaler de 45 millioner kroner tilbage til EU.

Pressechefen i Coloplast, Simon Mehl Augustesen, kalder det et sammenfald, at der er blevet lukket arbejdspladser i Danmark og åbnet nogle andre i udlandet.

Pressechef: Midler er brugt til ny teknologi

- Vi mener, at vi har overholdt alle EU's regler, også de betingelser, som den støtte er givet ud fra, siger han til Ritzau.

- De EU-midler, vi har fået, er gået til investeringer i ny teknologi i vores produktionsfaciliteter i Ungarn. Den er ikke givet til støtte til udflytning af arbejdspladser fra Danmark.

EU-Kommissionen fører kun direkte kontrol med projekter, der har modtaget over 50 millioner euro, cirka 373 millioner kroner. Men i slutningen af marts fik Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU vedtaget et forslag om, at kommissionen også skal undersøge mindre projekter.

Ifølge Fagbladet 3F vil kommissionen vurdere Coloplast-sagen nærmere, hvis den modtager yderligere materiale, der kan dokumentere snyd med midlerne. Det vil Rina Ronja Kari hjælpe med.

Hvis kommissionen i den forbindelse beder om dokumentation fra Coloplast, vil man imødekomme det, siger Simon Mehl Augustesen:

- Men vi understreger, at EU-midlerne ikke har drevet vores investeringer i Ungarn. Vi har modtaget 45 millioner kroner i støtte i to omgange over en periode på fire-fem år. For at sætte det i relief har vi i samme periode investeret over en milliard kroner i produktionsfaciliteter.

EU-Kommissionen har tidligere slået fast, at støtten er ulovlig, hvis den gives til produktion, der er flyttet fra et medlemsland til et andet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik