Cofoco-stifteren Torben Klitbo Foto: Kristian Holm / yellows.dk

Foto: TV2/Lorry

1 af 2

Cofoco-stifter bryder med medejere: Har fået kniven

Stifter og iværksætter bag den københavnske succes-kæde Cofoco, Torben Klitbo, har fået kniven. Han stopper som ejer i restaurantkæden på grund af uenighed om strategi.

Strategien for den kendte restaurantkæde Cofoco er klar. Men også uden stifter Torben Klitbo.

Længere tids uenighed om, hvad pengene i Cofoco-regiet skal bruges på i fremtiden, har nu ført til, at Torben Klitbo bliver købt helt ud af ejerkredsen for restaurantdelen i den store virksomhed. Det skriver Berlingske onsdag.

Bruddet kommer ikke som en overraskelse for parterne, hvor særligt Klitbo gennem flere år har satset af andre veje og brugt tid og penge på nye projekter.

Cofoco, som Torben Klitbo startede med den første restaurant på Vesterbro i 2004, anses ifølge Berlingske som Klitbos livsværk, og tæller i dag i alt 14 restauranter i Københavnsområdet.

Foruden restauranterne består madimperiet også af en del, der blandt andet fremstiller takeaway- og conveniencemad blandt andet under navnet Le Marché.

Og det er i denne del af virksomheden, at de første stridigheder opstod mellem ejerne, der udover Klitbo også tæller Christian Lytje og August Lund. Allerede i 2013 blev Cofoco-brandet opdelt i to, så Lytje ikke længere var medejer af takeaway og convenience-delen.

- Vi behøver ikke at pakke tingene ind. Vi har da været uenige om nogle ting, blandt andet om hvilke restauranter vi ville lave. Vi har sagtens kunnet sidde over for hinanden og tale om tingene. Men vi har ikke været helt enige. Jeg har så fokuseret mere på min afdeling, og Christian har fokuseret på restauranterne,« siger Klitbo til Berlingske og tilføjer:

- Jeg er iværksætteren, og convenience-markedet er sindsygt spændende, og jeg skal brænde for det, jeg gør. Vi skal ikke sidde og være uenige om farven på en væg, så skal de hellere køre de restauranter. Jeg har masser af andet, jeg gerne vil lave. Det er da lidt mærkeligt at være ude, men det føles rigtigt. Og så er det jo nok ikke sidste gang, jeg laver en restaurant, hvem ved.

Christian Lytje fortæller til Berlingske, at det ikke handler om penge, men hvilke interesser de har i ejerkredsen.

- Der brænder Torben for noget andet, end jeg gør, og derfor laver vi nu det her skifte. Der er ikke nogen sure miner, og vi skilles rigtigt fint på den her måde. Den store ændring i forhold til restauranterne er, at Torben er helt ude af ejerkredsen, fordi han ønsker at fokusere på nogle andre ting, siger Christian Lytje til Berlingske.

OM COFOCO

  • Restaurant Cofoco startede i 2004, men allerede i år 2000 startede Torben Klitbo konceptet med nytårsmenuer og søndags-takeaway.
  • Torben Klitbo blev først færdiguddannet kok i 2003.
  • I dag består Cofoco af i alt 14 restauranter samt koncepterne CAS (Cofoco Airport Solutions) og Eventyrministeriet.
  • Cofoco omsatte sidste år samlet for cirka 180 millioner kroner og gav et overskud på 20 millioner kroner.
  • Cofoco mætter omkring 9000 maver hver uge.
  • Der er i alt omkring 700 ansatte i den store virksomhed.
Kilde: cofoco.dk / Berlingske